Ιταλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη αγοράζει η Σουηδία

Στην κινητοποίηση και αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών από την Ιταλία στη Σουηδία, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, συνέβαλε σήμερα η Κομισιόν.

Η Σουηδία υπέβαλε αίτημα στο μηχανισμό, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που αντιμετωπίζει η χώρα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που φέτος το καλοκαίρι η Σουηδία ζήτησε υποστήριξη, λόγω των πυρκαγιών. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό ενεργοποιήθηκε και το σύστημα δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus προκειμένου να βοηθήσει τις σουηδικές αρχές πολιτικής προστασίας.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με τη Σουηδία, οι σκέψεις μας είναι με όλους τους πληγέντες, αλλά και τους πυροσβέστες που εργάζονται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών” δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ευχαριστώντας την Ιταλία για τα δύο αεροπλάνα που θα φτάσουν απόψε και θα αρχίσουν να επιχειρούν αμέσως και για όσο χρειάζεται. Το Κέντρο Συντονισμού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Κομισιόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Σουηδία και τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy