Είτε από σκοπιμότητα, επιπολαιότητα ή αδιαφορία ίσως «χάσουμε» το χαλλούμι

Οι εξελίξεις στο θέμα του χαλλουμιού δεν δείχνουν υπεύθυνους χειρισμούς για το μόνο εξαγώγιμο προϊόν τους τόπου μας, δήλωσε στον Άστρα ο γ.γ. της ΠΕΚ Μιχάλης Λύτρας.

Είτε από σκοπιμότητα, επιπολαιότητα ή αδιαφορία θα χάσουμε την εγγραφή του χαλλουμιού ως κυπριακού προϊόντος, είπε, και αποκορύφωμα όλων αυτών είναι το χάσιμο του φακέλου.

Θα ζητήσει να γίνει διερεύνηση και να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση με το χάσιμο του φακέλου, τόνισε ο κ. Λύτρας, μη αποκλείοντας να χάθηκε ο φάκελος εσκεμμένα.

Από την πλευρά του ο γ.γ. της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας τόνισε ότι τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος αλλά το τι έγινε θα διαφανεί από την διοικητική έρευνα. Στο υπουργείο, ανέφερε, γνωρίζουν τι έγινε.

Όσον αφορά το χαλλούμι ο κ. Χάμπας επισήμανε ότι γίνονται μάχες εντός και εκτός της Ε.Ε. για το χαλλούμι. Υπέδειξε ότι έχουμε χάσει αρκετό χρόνο για την εγγραφή του χαλλουμιού ως προϊόντος κυπριακού.

Σημείωσε ακόμη ότι οι Άγγλοι παραγωγοί χαλλουμιού έχουν ανακαλύψει ότι στην Κύπρο χρησιμοποιείται αγελαδινό γάλα και σ’ αυτό στηρίζουν την εκστρατεία τους για να κατοχυρώσουν οι ίδιοι το χαλλούμι ως δικό τους προϊόν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy