Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των ε/κ στην ΑΟΖ

Για «σχεδιασμένη προβοκάτσια» των ελληνοκυπρίων σε περιοχή “ανοιχτά της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας” κάνει λόγο την Κυριακή η εφημερίδα Hurriyet με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

Αναφερόμενη στην προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής που είναι σχεδιασμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3 από το γεωτρύπανο της ΕΝΙ SΑIPEM 12000, η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια των ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ» (σ.σ την Παρασκευή). Τελικά το γεωτρύπανο δεν κατάφερε να προσεγγίσει την περιοχή, καθώς πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τις κινήσεις τους με επικίνδυνους ελιγμούς.

Η Hurriyet επικαλείται μάλιστα δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, σύμφωνα με το οποίο, όπως υποστηρίζει, ο κ. Αναστασιάδης πληροφόρησε τους άλλους κύπριους πολιτικούς αρχηγούς για το σχέδιο την «προηγουμένη της έντασης» (Πέμπτη).

Rum kesiminden planlı provokasyon

«Ο ελληνοκύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στο ιταλό καπετάνιο Μαρσέλο Ζίνια που έβαλε ρότα προς τα τουρκικά πολεμικά πλοία. Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτιρής, ενώ ο ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης αξιοποίησε το περιστατικό στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες» σημειώνεται. Το γεωτρύπανο, προσθέτει ο αρθρογράφος, έχει αγκυροβολήσει στη Λεμεσό και από εκεί θα πλεύσει για το Μαρόκο. 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy