Κ.Ε. ΑΚΕΛ: Θετική εξέλιξη η πρόοδος στα κριτήρια στο εδαφικό

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ως θετική εξέλιξη την πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με τα κριτήρια στο εδαφικό, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συζήτησης στο εν λόγω κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι «η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης στο εδαφικό, στην οποία προσβλέπουμε, καθώς επίσης και η προσέγγιση σε ακτίνα συμφωνίας των δύο κοινοτήτων στα μέχρι στιγμής εκκρεμούντα ζητήματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού, θα ανοίξουν το δρόμο για τη συζήτηση του ιδιαίτερα σημαντικού κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και της κρίσιμης φάσης που διέρχεται η διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό, συνήλθε σήμερα η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία και ενέκρινε ομόφωνα την πιο κάτω ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται μέχρι στιγμής, λαμβάνοντας υπόψη ότι επίκειται η επίσημη, ενδελεχής ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας.

»Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ σημειώνει ως θετική εξέλιξη την πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με τα κριτήρια στο εδαφικό. Πρόκειται για σημαντικό βήμα  προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της συζήτησης στο εν λόγω κεφάλαιο. Η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης στο εδαφικό, στην οποία προσβλέπουμε, καθώς επίσης και η προσέγγιση σε ακτίνα συμφωνίας των δύο κοινοτήτων στα μέχρι στιγμής εκκρεμούντα ζητήματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού, θα ανοίξουν το δρόμο για τη συζήτηση του ιδιαίτερα σημαντικού κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

»Το ΑΚΕΛ, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον και την προοπτική της Χώρας μας, θα συνεχίσει να στηρίζει την εν εξελίξει διαδικασία διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό που να απελευθερώνει και να επανενώνει την πατρίδα και τον λαό μας. Με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης απέναντι στο λαό μας, Ε/Κύπριους και Τ/Κύπριους, με τη σοβαρότητα που διαχρονικά διακρίνει το ΑΚΕΛ,  θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε εποικοδομητικά για λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου αρχών. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το δικό μας χέρι για να αξιοποιηθεί το παράθυρο ευκαιρίας για τη λύση του Κυπριακού και για να εκπληρωθούν οι ελπίδες του λαού μας για ελεύθερη, ειρηνική πατρίδα.

»Καταληκτικά, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να επιδείξουν πνεύμα ενότητας και συναίνεσης καθώς και την απαραίτητη υπευθυνότητα ενόψει της νέας, κρίσιμης συνάντησης στην Ελβετία.  Απευθύνουμε ταυτόχρονα κάλεσμα στο λαό μας, Ε/Κύπριους και Τ/Κύπριους, για νηφαλιότητα και αγωνιστική ετοιμότητα υπέρ της ειρήνης και της επανένωσης της πατρίδας μας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy