Καδής: Εάν η βουλή δεν κάνει πίσω, διορισμοί με βάση το νόμο του 2015

Το Yπουργείο Παιδείας εάν η βουλή δεν κάνει πίσω θα εφαρμόσει τη νομοθεσία για τους διορισμούς στην εκπαίδευση,  με βάση το νόμο του 2015, ξεκαθάρισε στον ΑΣΤΡΑ ο υπουργός παιδείας Κώστας Καδής.

Εξήγησε ότι γύρω στους 190 εκπαιδευτικούς θα γίνουν αορίστου χρόνου και 2200 θα διοριστούν με σύμβαση.

Ο κύριος Καδής επέκρινε επίσης τη βουλή για κωλυσιεργία στο όλο θέμα, επισημαίνοντας ότι εάν δεν γίνει η ρύθμιση για τις εξετάσεις αδιορίστων, το υπουργείο θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση τους.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου κατηγόρησε το υπουργείο παιδείας ότι προσήλθε χθες στη βουλή χωρίς να έχει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσε ενώπιον του η κοινοβουλευτική επιτροπή παιδείας.

Θα έπρεπε είπε η νομική υπηρεσία να έδινε ξεκάθαρες απαντήσεις για το που οδηγούνται τα πράγματα, ενώ πρόσθεσε δημιουργείται φαύλος κύκλος και δεν ξεκαθαρίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα κλείσει η στρόφιγγα διοχέτευσης συμβασιούχων στην παιδεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού τόνισε ότι υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν πριν εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί για τους διορισμούς, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν και πολλά ζητήματα που πρέπει να διασαφηνιστούν στο ίδιο το νομοσχέδιο πριν αυτό εγκριθεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy