Καδής: Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα σε ότι αφορά το κλείσιμο του Κοτσιάτη

Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα σε ότι αφορά το κλείσιμο του Κοτσιάτη, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του κοινοτικού συμβουλίου Πέρα Χωρίου Νήσου, ο Υπουργός γνωστοποίησε οτι χθες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το πλαίσιο συμφωνίας που θα γίνει μεταξύ κυβέρνησης και αναδόχου εταιρίας στο ΧΥΤΥ Κόσιης, η εφαρμογή της οποίας θα οδηγήσει στο κλείσιμο του σκύβαλοτόπου και έτσι τα απόβλητα της περιοχής Λευκωσίας θα μεταφέρουν και πλέον στην Κοσιη.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, είπε ο υπουργός, έχει περάσει και από τη νομική υπηρεσία οδηγήθηκε στην κεντρική επιτροπή αλλαγών και απαιτήσεων η οποία την ενέκρινε υπό όρους.

Οι όροι αυτοί, πρόσθεσε, θα συζητηθούν μεταξύ του αναδόχου και της κυβέρνησης τις επόμενες μέρες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη με αποτέλεσμα πλέον να κλείσει ο σκυβαλότοπος στον Κοτσιάτη.

Κληθείς να πει αν η κυβέρνηση έχει ένα χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο σκέφτεται ότι αυτό θα γίνει σημείωσε ότι το κράτος βρίσκεται σε ένα αγώνα δρόμου ώστε η διαδικασία να κλείσει το συντομότερο δυνατό.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία η οποια θα έχει ως αποτέλεσμα το άμεσο κλείσιμο του σκύβαλο τόπου στον Κοτσιάτη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy