Καδής: Στόχος να ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι τα νέα αναλυτικά προγράμματα

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι μέχρι το καλοκαίρι «να έχουμε εκσυγχρονισμένα και ολοκληρωμένα τα νέα αναλυτικά προγράμματα, το νέο περιεχόμενο της εκπαίδευσης που θα διδάσκεται στα σχολεία μας», είπε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με πανεπιστημιακούς, μάχιμους εκπαιδευτικούς και λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας που μετέχουν στις επιτροπές για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα, ο κ. Καδής είπε ότι ξεκίνησε σήμερα μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια η οποία στόχο έχει να ολοκληρώσει τη διαμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων, δηλαδή της ύλης, του περιεχομένου που διδάσκεται στα σχολεία σε κάθε αντικείμενο.

«Η προσπάθεια αυτή θα στηριχθεί στην επιστημονική αξιολόγηση η οποία έχει προηγηθεί και στις παρατηρήσεις των ομάδων εργασίας του Υπουργείου. Να σημειώσουμε ότι τις ομάδες εργασίας του Υπουργείου θα πλαισιώσουν πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες με εξειδίκευση στο κάθε αντικείμενο, αλλά και μάχιμοι εκπαιδευτικοί. Η προσπάθεια αυτή από όλο αυτό τον κόσμο θα γίνει εθελοντικά, γι` αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνδράμουν αυτή την προσπάθεια του Υπουργείου και ο στόχος μας είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε εκσυγχρονισμένα και ολοκληρωμένα τα νέα αναλυτικά προγράμματα, το νέο περιεχόμενο της εκπαίδευσης που θα διδάσκεται στα σχολεία μας», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο κ. Καδής είπε ότι είναι σημαντική πρόκληση αλλά με καλή θέληση και συστηματική δουλειά πιστεύει ότι θα τα καταφέρουν.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy