Κάλεσμα για την εκδήλωση της ΠΕΟ με αφορμή τα ναυάγια

Το 2014 οι νεκροί μετανάστες μόνο της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου ανήλθαν στους 3,279.

Το 2015 ο αριθμός βρίσκεται ήδη στους 1,754 και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υπολογίζει συγκρίνοντας τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους, ότι το 2015 ο αριθμός των θανάτων μπορεί να φτάσει τις 30 χιλιάδες.

Οι μάζες των προσφύγων και των μεταναστών, είναι το αποτέλεσμα των παγκόσμιων οικονομικών πολιτικών. Οι άνθρωποι αυτοί στις χώρες τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική αθλιότητα την πείνα και το θάνατο. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης που επιβλήθηκε στις χώρες της «περιφέρειας», πολύ πριν τις χώρες του «κέντρου».

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπίζονται είτε ένεκα των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επεμβάσεων, είτε των εμφυλίων πολέμων που υποδαυλίζονται μέσα στα πλαίσια του άγριου ανταγωνισμού για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικών πόρων και των διαδρομών τους προς την ανεπτυγμένη Δύση.

Ως ΑΚΕΛ, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των ανθρώπων του κόσμου που αγανακτούν και αγωνίζονται να σταματήσει αυτή η απάνθρωπη κατάσταση. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προωθήσει πολιτικές τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να ανταποκρίνονται σε όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού ζητήματος, στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα.

Την ίδια μέρα, στις 18:00 η ΠΕΟ πραγματοποιεί εκδήλωση έξω από τα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταδίκη των πολιτικών που οδηγούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση και το θάνατο.

Το ΑΚΕΛ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση για να σταλεί το μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι επιβάλλεται αλλαγή πλεύσης και πολιτικής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy