Καλωσορίζει το ΑΚΕΛ, ανησυχεί το ΔΗΚΟ

Ως θετική πλην αιφνιδιαστική εξέλιξη περιέγραψε την επανέναρξη των συνομιλιών ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, την ώρα που η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, εξέφρασε φόβους ότι οι συνομιλίες οδηγούνται σε πενταμερή.

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, τόνισε ότι το ΑΚΕΛ αναμένει ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, πριν προβεί σε δημόσια σχόλια για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Είναι σωστό να κρίνουμε επί των αποφάσεων, πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας επίσης αιφνιδιαστικές τις εξελίξεις.

Από την άλλη, η κ. Ερωτοκρίτου υποστήριξε ότι ο ΠτΔ αθέτησε τα όσα υποσχέθηκε στη διακαναλική μετά το Μοντ Πελεράν.

Οδηγούμαστε σε πενταμερή και όχι σε διεθνή διάσκεψη και μάλιστα χωρίς να είναι παρούσα η κυπριακή δημοκρατία, εκτίμησε η κ. Ερωτοκρίτου.

Πρόσθεσε ότι στην ουσία ικανοποιούνται οι απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς και πάμε στη Γενεύη με δυο χάρτες στο εδαφικό και χωρίς συμφωνία πάνω σε αυτό.

Επισήμανε ακόμη ότι η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται σε εγγυήτριες δυνάμεις οι οποίες θα παρακαθίσουν στη διάσκεψη για το Κυπριακό, και τα υπόλοιπα, ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι για να μας χρυσώσουν το χάπι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy