Κάλπες σε Λευκωσία και Λεμεσό για τις προεδρικές του Ιράν

Η Ιρανική Πρεσβεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει δύο εκλογικά κέντρα στην Κύπρο, προκειμένου η ιρανική κοινότητα να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές της χώρας που θα ξεκινήσουν στις 19 Μαΐου.

Οι Ιρανοί που ζουν στην Κύπρο θα μπορούν να ψηφίσουν σε δύο κέντρα: στην Ιρανική Πρεσβεία στη Λευκωσία από τις 9.00 έως τις 18.00 και στο Λανίτειο Γυμνάσιο στη Λεμεσό το απόγευμα.

Πέραν των 63.000 εκλογικών κέντρων έχουν στηθεί στο Ιράν, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν σε 103 χώρες και σε 279 εκλογικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του Ιράν εκλέγεται για τετραετή θητεία και δεν μπορεί να διεκδικήσει πέραν από δύο θητείες. Οι πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές.Περισσότεροι από 56 εκατομμύρια Ιρανοί πολίτες δικαιούνται να ψηφίσουν στις δωδέκατες προεδρικές εκλογές, ενώ οι παρατηρητές αναμένουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής, λόγω του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων Hassan Ruhani και Ebrahim Raissi.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.