Καμία απάντηση στην ΕΚΥΣΥ, το Υπουργείο Εργασίας

Η ΕΚΥΣΥ απέστειλε επιστολή-καταγγελία στο Υπ. Εργασίας για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση αιτήσεων χαμηλοσυνταξιούχων και ακόμα περιμένει απάντηση.

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Εργασίας στις 21 Μαΐου  καταγγέλλει το γεγονός ότι παρουσιάζεται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων ωστόσο μέχρι σήμερα δεν πήρε καμία απάντηση.

Η Οργάνωση των συνταξιούχων με την επιστολή της ζητούσε από την Υπουργό Εργασίας άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση να μεριμνήσει ώστε να εξεταστούν οι αιτήσεις των χαμηλοσυνταξιούχων οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη την στήριξη μέσω του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.

‘Όπως είναι γνωστό οι χαμηλοσυνταξιούχοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους από τις αρχές του Ιανουαρίου 2018, μετά την τροποποίηση της πρόνοιας της νομοθεσίας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με την οποία δόθηκε το δικαίωμα για υποβολή αίτησης από άτομα τα οποία δεν υπέβαλαν έγκαιρα την αίτηση τους όπως προέβλεπε η νομοθεσία και ακόμη περιμένουν να εξεταστεί, χωρίς να πάρουν εδώ και επτά μήνες περίπου καμιά απάντηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy