“Καμία διαφάνεια από κυβέρνηση για εκποιήσεις φιλέτων”

Με το νομοσχέδιο εκποίησης των συγκεκριμένων φιλέτων κρατικής γης, το οποίο η κυβέρνηση ζητά από τη βουλή να εγκρίνει θα αποξενώνεται τεράστια έκταση κρατικής γης, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση αρνείται να δώσει  τη μελέτη που έγινε για αυτό τον σκοπό, ενώ ζητά ουσιαστικά από τη βουλή να δώσει εν λευκώ εξουσιοδότηση να προχωρεί  στην αποξένωση οποιασδήποτε έκτασης κρατικής γης όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον. Δεν δόθηκε ούτε η μελέτη ούτε τα κριτήρια εκποίησης των συγκεκριμένων φιλέτων κρατικής γης, πρόσθεσε.

Οι επιπτώσεις από αυτή την πολιτική θα είναι ευρύτερες και θα αφορούν και το περιβάλλον και την αγορά ακινήτων, σημείωσε η κυρία Μαύρου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει  διαφάνεια στους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ δεν έγινε δημόσια διαβούλευση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτηματικά για τη διαδικασία αυτή.

Υπενθύμισε ότι το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε το 2014 στη βάση του μνημονίου το οποίο έλεγε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να εκποιήσει κρατική γη. Αυτή τη στιγμή όμως τόνισε η κεντρική τράπεζα λέει ότι έχει παρέλθει πλέον αυτή η ανάγκη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy