Καμία διοικητική έρευνα για τον ξυλοδαρμό στις Φυλακές

Πιέσεις να αποσυρθούν οι καταγγελίες και εκδικητική στάση από πλευράς διεύθυνσης

Εχουν περάσει τέσσερις ολόκληροι μήνες και δεν διατάχθηκε καμία διοικητική έρευνα για το σοβαρό επεισόδιο στις Κεντρικές Φυλακές, όπου δυο κατάδικοι ξυλοκοπήθηκαν από συγκρατουμένους τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, καταβάλλονται προσπάθειες για να πέσει η υπόθεση στα «μαλακά», αφού οι ευθύνες φαίνεται να αγγίζουν μέχρι και τη διεύθυνση των Φυλακών.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού ενός ιερέα και ενός πρώην ΕΠΥ. Εγινε καταγγελία και ξεκίνησε αστυνομική έρευνα, η οποία κατέληξε σε κατηγορητήριο εναντίον δυο προσώπων.

Στο μεταξύ, υπήρξαν αφόρητες πιέσεις προς τους δυο παραπονουμένους να αποσύρουν την καταγγελία, αφού υπάρχουν φόβοι για αγωγές και εναντίον της διεύθυνσης. Με βάση αστυνομικές πηγές, ο ιερέας απέσυρε τις καταγγελίες και έτυχε ευνοιοκρατικής μεταχείρισης από τη διεύθυνση και μετακινήθηκε στην ανοικτή φυλακή.

Ο δεύτερος κατάδικος επιμένει στις καταγγελίες του και τυγχάνει δυσμενούς μεταχείρισης. Εχει τοποθετηθεί σε μικρό κελί, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε παράθυρο ούτε εξαερισμός και σύμφωνα με το Γραφείο του Επιτρόπου Διοικήσεως, εξετάζεται σχετικό παράπονο.

Πρόκειται για εκδικητική στάση από πλευράς της διεύθυνσης των Φυλακών, αφού ο υπεύθυνος αξιωματικός της πτέρυγας αρχικά είχε δώσει οδηγίες να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα εντός της πτέρυγας και στη συνέχεια, προφανώς κατόπιν παρέμβασης της διεύθυνσης και όταν δεν αποσύρθηκαν οι καταγγελίες, ο συγκεκριμένος κατάδικος παραμένει κλειστός στο κελί του, τη στιγμή που σύμφωνα με τους Κανονισμούς των Φυλακών θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη και στην ανοικτή φυλακή.

Νεόφυτος Νεοφύτου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy