Καμιά ποινή στον 36χρονο για υποθέσεις οικογενειακών βιασμών

Χωρίς καμιά ποινή φυλάκισης και ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο 36χρονος ο οποίος μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του, ήταν κατηγορούμενος σε σειρά υποθέσεων που αφορούν βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις εναντίον συγγενικών τους κυρίως προσώπων και μάλιστα ανηλίκων.

Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό για την επιβολή ποινής στον κατηγορούμενο, αποφάσισε όπως αυτός αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 5000 ευρώ για περίοδο δυο χρόνων.

Στο σκεπτικό τη απόφασης, επισημαίνεται μεταξύ άλλων, το νεαρό της ηλικίας του κατηγορούμενου (την περίοδο 1992-2002 που διαπράχθηκαν τα αδικήματα) και η παραδοχή και μεταμέλεια του 36χρονου ο οποίος είχε παραδεχτεί τρείς κατηγορίες για άσεμνη επίθεση.

Στο δικαιολογητικό της απόφασης αναφέρεται επίσης το γεγονός ότι ο 36χρονος τελούσε υπό κράτηση από την ημέρα της σύλληψης του και σε όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.

Να θυμίσουμε ότι οι γονείς και ο αδελφός του 36χρονου οι οποίοι δεν έχουν παραδεχτεί καμιά από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, έχουν προφυλακισθεί μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2016 οπότε ορίστηκε η έναρξη της δίκης τους.

Το κατηγορητήριο εναντίον τους περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, βιασμό, απόπειρα βιασμού, διαφθορά γυναίκας κάτω των 13 ετών και άσεμνη επίθεση εναντίον άνδρα.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy