Κάνοντας ταινίες: Masterclass σεμινάριο με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη

Κάνοντας ταινίες με διαφορετικό τρόπο παραγωγής: από DIY έως την ευρωπαϊκή συμπαραγωγή

Masterclass σεμινάριο με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου παρουσιάζει τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη σε ένα masterclass σεμινάριο με θέμα Κάνοντας ταινίες με διαφορετικό τρόπο παραγωγής: από DIY έως την ευρωπαϊκή συμπαραγωγή. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 και αποτελείται από δύο δίωρα μέρη, ξεκινώντας στις 16:15 στο οίκημα της Ένωσης Σκηνοθετών (Οθέλλου 27, 1016 Λευκωσία).

Μέρος Α’ (16:15 – 18:15) Από DIY (Do It Υourself) έως Ευρωπαϊκή Συμπαραγωγή

Το πρώτο δίωρο του σεμιναρίου θα επικεντρωθεί σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής κυρίως των μικρού μήκους και τη μετέπειτα προώθησή τους στα φεστιβάλ, καθώς και την εμπορική εκμετάλλευσή τους. Θα εξεταστεί επίσης τι σημαίνει στην πράξη μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή για τον σκηνοθέτη και τη δημιουργική του ελευθερία.

Μέρος B’ (18:15 – 20:15) Σκηνοθετική εμβάθυνση και μέθοδοι casting σε ταινίες υβρίδια ανάμεσα στα όρια doc και fiction Το δεύτερο δίωρο θα εμβαθύνει στην τέχνη της σκηνοθεσίας και μιας σύγχρονης εναλλακτικής κινηματογραφικής αφήγησης εξετάζοντας ταινίες που αμφισβητούν τα όρια του σινεμά και έχουν ταυτόχρονα μια αξιοπρόσεκτη και λαμπρή φεστιβαλική και εμπορική πορεία. Το εργαστήρι θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Ο Γιώργος Ζώης είναι Έλληνας σκηνοθέτης και παραγωγός που εργάζεται στην Αθήνα. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους Casus Belli έκανε την πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βενετίας 2010, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2010 και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ προβλήθηκε σε πέραν των 100 φεστιβάλ παγκοσμίως. Ακολούθησαν η ταινία Τίτλοι Τέλους και η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Interruption, που επίσης έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο Γιώργος Ζώης επέστρεψε για τέταρτη φορά στη Βενετία φέτος, με την τρίτη μικρού μήκους ταινία του, την 8η Ήπειρο, η οποία προβλήθηκε εκτός διαγωνιστικού στο τμήμα των Οριζόντων.

Γλώσσα Εργασίας: Eλληνικά, Eίσοδος: €10 γενική είσοδος, Δωρεάν για σκηνοθέτες και φοιτητές. Δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 21/9): directorsguildcy@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 96375223

23 Σεπτεμβρίου 2017 στο οίκημα της Ένωσης Σκηνοθετών (Οθέλλου 27, 1016 Λευκωσία).

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.