Κάνοντας το βήμα

Του Στέλιου Καράσαββα*

Μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές σε ότι αφορά των αριθμό υποψηφίων, κλείνει τον κύκλο της την Κυριακή. Τώρα είναι η ώρα που ο καθένας σκέφτεται αν θα κανει το βήμα να πάει να ψηφίσει. Άπειρες φορές βλέπουμε τοποθετήσεις απαξίωσης, όχι μόνο των κομμάτων αλλά και των θεσμών οι οποίοι πρέπει να υπηρετούν το λαό. Όχι οποιοδήποτε λαό αλλά αυτόν που πέρασε τα πάνδεινα τα τελευταία 3 χρόνια.

Όταν βλέπεις γονείς άνεργους, αδέρφια και φίλους να πηγαίνουν στο εξωτερικό επιζητώντας κάτι καλύτερο. Όταν βλέπεις να ιδιωτικοποιούν τα πάντα, όταν κλείνουν τα δημόσια νοσηλευτήρια με τους νόμους τους, όταν καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, όταν θέλουν να βάζουν φυλακή αυτούς που διεκδικούν τα δικαιώματα τους με απεργίες αλλά όχι αυτούς που κλέβουν εκατομμύρια, όταν oi οικονομίες μια ζωής εξαφανίζονται εν μια νυκτί, όταν βλέπεις να εμπλέκονται σε όλα τα σκάνδαλα οι τώρα κυβερνώντες, ναί, τότε ίσως να δυσανασχέτησες.

Ίσως να τσουβάλιασες ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό, ίσως ακόμη και να βγήκες στους δρόμους για να διαμαρτυρηθείς. Ίσως εκείνη την ώρα να αποφάσισες να τους απαξιώσεις απέχοντας από τις πολιτειακές εκλογές. Μα αν δεν το κάνεις εσύ ποιος θα το κάνει, ποιος θα τους σταματήσει, θα τους αφήσεις μόνους να αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα; Με την αποχή σου το μόνο που πετυχαίνεις είναι τη συγκατάβαση σου σε όλα αυτά τα οποία δυσανασχετείς.

Υπάρχει όμως μία ομάδα υποψηφίων που είναι ανέγγιχτη και υγιής, που είναι ομάδα, που δε βάζει τις προσωπικές ατζέντες και διαφημίσεις ως προτεραιότητα. Είναι μια ομάδα που αγωνίζεται κάθε μέρα χωρίς μπόνους, αγωνίζεται συλλογικά και στηρίζει τους εκμεταλλευόμενους μπαίνοντας τροχοπέδη στους εκμεταλλευτές. Αυτή η ομάδα όσο κι αν πολεμήθηκε έχει στέρεα θεμέλια που αρχίζουν σχεδόν πριν έναν αιώνα και τα κουβαλούν απλοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και προπαντός νέοι. Αυτή η ομάδα είναι αριστερά, είναι ΑΚΕΛ, είναι εσύ, είναι εγώ, είναι ΕΜΕΙΣ.

Κάνοντας το βήμα θα βάλεις σε τροχιά διεκδίκησης τον απλό λαό που τόσο το έχει ανάγκη. Κάνοντας το βήμα δημιουργείς τα εχέγγυα για μια καλύτερη κοινωνία για τα παιδιά σου. Κάνοντας το βήμα αλλάζεις αυτόματα πολιτικές οι οποίες φυλακίζουν τα όνειρα χιλιάδων νέων, φίλων, αδερφών, γονιών και παππούδων. Την Κυριακή έχεις χρέος προς τη χώρα σου, τη οικογένειά σου και τις μελλοντικές γενιές. Την Κυριακή πρέπει να ξυπνήσεις, να κάνεις το βήμα, να πάς στην κάλπη και να μαυρίσεις τις πολιτικές τους, όχι την κάλπη. Την Κυριακή μπορείς να κάνεις τη διαφορά, όχι από τον καναπέ του σπιτιού σου, αλλά στη κάλπη. Την Κυριακή να ψηφίσεις ΑΚΕΛ, όχι για μένα ούτε για σένα, αλλά για όλους μας!
Μην τους πιστεύεις στην αποχή σου ποντάρουν.

*Προοδευτική Κ.Φ. Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy