Κάνουν πράξη την αγάπη και την αλληλεγγύη στο Φοινί

Πρωτοβουλίες και δράσεις για στήριξη πενταμελούς οικογένειας

 

Μέσα σε λίγα λεπτά είδαν το σπίτι τους να τυλίγεται στις φλόγες, τη στέγη να καταρρέει κι όλα τα ταπεινά υπάρχοντά τους να μετατρέπονται σε στάχτες και αποκαΐδια. Κόποι μιας ζωής και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο, τα κάλυψε μέσα σε μια στιγμή η μαυρίλα του ξεσπιτώματος και της απελπισίας. Η τραγική περίπτωση της πενταμελούς οικογένειας του Χρίστου και της Σωφρονίας Χρίστου από το Φοινί, έξι μήνες μετά την καταστροφή που έπαθαν, εξακολουθεί να προκαλεί το ουσιαστικό ενδιαφέρον όχι μόνο των συγχωριανών αλλά και γενικότερα των ευαίσθητων ανθρώπων που μπορούν να καταλάβουν και να νιώσουν τι σημαίνει για μια οικογένεια να βρίσκεται στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη.

Από την πρώτη μέρα εκείνης της καταστροφικής πυρκαγιάς, μαζί με τις διαμαρτυρίες που είχαν εκφραστεί για την καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων (σε αντίθετη περίπτωση ίσως να προλάβαιναν το κακό), ο κόσμος στάθηκε αρωγός στην ξεσπιτωμένη οικογένεια. Μια συμπαράσταση που ακόμα συνεχίζεται, αφού η οικογένεια Χρίστου χρειάζεται ακόμα βοήθεια. Έτσι, με πρωτοβουλία του κοινοτάρχη Φυλακτή Ηρακλέους και με τη συνεργασία όλων των οργανωμένων συνόλων του χωριού δημιουργήθηκε μια ομάδα στήριξης, η οποία μέσα από διάφορες δράσεις προσπαθεί να βοηθήσει ουσιαστικά την οικογένεια.

Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών εντάσσεται και η «Φιλανθρωπική Εκδήλωση», που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 6 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φοινιού. Η εκδήλωση, πέρα από τα ποτά και τα εδέσματα που θα προσφέρονται, περιλαμβάνει τόμπολα ενώ μουσικό σχήμα θα κάνει το αυγουστιάτικο απόγευμα ακόμα πιο όμορφο. Επιπλέον τα μικρά παιδιά θα μπορούν να παίξουν σε φουσκωτό ή να διασκεδάσουν με ζωγραφική προσώπου (Face Painting).

Μια εκδήλωση αλληλεγγύης, εθελοντισμού, αγάπης και ουσιαστικής στήριξης και προσφοράς της οικογένειας, στην οποία αναμένεται να δώσουν δυναμικά το «παρών» τους όχι μόνο οι κάτοικοι της κοινότητας, οι απόδημοι και οι φίλοι του Φοινιού, αλλά γενικότερα όσοι μπορούν να κατανοήσουν την ανάγκη μιας 5μελούς οικογένειας να ξαναδημιουργήσει το σπίτι της μέσα από τις στάχτες.

 

 

Η ανοικοδόμηση άρχισε…

Οι εργασίες ανοικοδόμησης της κατεστραμμένης κατοικίας της οικογένειας έχουν αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες και όλοι ελπίζουν ότι μέσα από αυτή την εκδήλωση θα γίνει κατορθωτό να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ώστε να μπορέσει η πενταμελής οικογένεια να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της. Για οικονομικούς λόγους, όπως αναφέρεται, η όλη οικοδομή θα ανεγερθεί με ενισχυμένο ξύλινο σκελετό.

Εκτός από την αυριανή φιλανθρωπική εκδήλωση, κοινοτάρχης και οργανωμένα σύνολα του χωριού, έχοντας εξασφαλίσει και όλες τις απαιτούμενες άδειες, διενεργούν και έρανο με κουπόνια των 5 ευρώ. Χρήματα βέβαια που θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση της όλης προσπάθειας για στέγαση της οικογένειας το συντομότερο δυνατόν.

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την οικογένεια είτε με την παρουσία τους στην εκδήλωση είτε μέσω του εράνου μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού στο τηλέφωνο 25421545 για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις. Να θυμίσουμε ότι η καταστροφική πυρκαγιά στο σπίτι της οικογένειας Χρίστου ξέσπασε το απόγευμα τις 11ης περασμένου Φεβρουάριου από την καμινάδα του τζακιού και λόγω των υλικών από τα οποία ήταν κτισμένο το σπίτι επεκτάθηκε με γοργό ρυθμό.

Ήταν ευτύχημα που η Πυροσβεστική πρόλαβε να περιορίσει τη φωτιά, ώστε να μην επεκταθεί σε γειτονικά υποστατικά και να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy