Καρυοθραύστης: Η σκοτεινή πλευρά

Το όνειρο που μεταμορφώνεται σε εφιάλτη

Η νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου Καρυοθραύστης: Η σκοτεινή πλευρά, μια ιστορία αυστηρά για ενήλικες, θα μας συναρπάσει τις μέρες των γιορτών σε Θέατρο Ριάλτο και Θέατρο Παλλάς.

Ένα παραμύθι ενηλικίωσης που λαμβάνει χώρα στις παραμονές Χριστουγέννων. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί τον Καρυοθραύστη σε μια προσωπική ανάγνωση του κλασικού έργου με τους ήρωές του σε ένα περιθωριακό πλαίσιο, να αναμετριούνται με το γυμνό σώμα, τη σκηνικότητα του χώρου και τις ακραίες αντιθέσεις.

Το 2010 ο Κωνσταντίνος Ρήγος ολοκλήρωσε μια τριλογία στηριγμένη στα μεγάλα μπαλέτα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, που ξεκίνησε με την Ωραία κοιμωμένη (1999) και τη Μνήμη των κύκνων (2002). Με οδηγό την περίφημη μουσική του Τσαϊκόφσκι, ο Ρήγος δημιουργεί τώρα το δικό του μαγικό παραμύθι με χιούμορ και φαντασία αλλά και ασχήμια και βία.

«…προσπαθώ να δημιουργώ εκείνο το χαοτικό περιβάλλον που θα κάνει τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζομαι να αισθανθούν απόλυτα εκτεθειμένοι και να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Νομίζω ότι το έργο διαθέτει μια πολύ σκληρή εσωτερικότητα που, όταν αναδύεται στο τέλος, καταδεικνύει ότι οι κόσμοι που εμείς πλάθουμε, είναι εκείνοι που μπορούν να μας απελευθερώσουν αλλά και να μας καταστρέψουν», αναφέρει στη Lifo ο γνωστός Έλληνας χορογράφος.

Για την παράσταση γράφει στην «Καθημερινή» ο Ανδρέας Ρικάκης: «Ο «Καρυοθραύστης» αποτελεί το πιο ακραίο homo-erotic μπαλέτο (;) που πιστεύω ότι έχει δει ποτέ η Αθήνα. Η υπόθεση καλπάζει ευρηματικά με τους 4 άνδρες να παίρνουν εκ περιτροπής τους όποιους αφηγηματικούς ρόλους, οι ξεκαρδιστικές σκηνές διαδέχονται άλλες μελοδραματικές και οι 4 χορευτές είναι απλούστατα μοναδικοί. »

Η παράσταση περιέχει σκηνές γυμνού και απευθύνεται αποκλειστικά σε κοινό άνω των 18 ετών.

Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου
Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
Παραγωγή: Χοροθέατρο Οκτάνα
Ερμηνευτές: Ιωάννα Αντώναρου, Τάσος Καραχανίδης, Τάσος Καραχάλιος, Άρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Στρινόπουλος

Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο: Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, 8.30 μ.μ.
*Λευκωσία, Θέατρο Παλλάς, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, 8.30 μ.μ.

Πληροφορίες / Κρατήσεις 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 15 / 12 E-tickets: www.rialto.com.cy

*Το ταμείο στο Θέατρο Παλλάς θα ανοίξει την ημέρα της
παράστασης από τις 5 μ.μ.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Time Out & City Free Press
Χορηγός Φιλοξενίας: Mediterranean Beach Hotel

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy