Καρούσος… πασάρει, Καρούσος…σκοράρει!

Μέγα θέμα τάξης εγείρεται για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσο, και τη σκανδαλώδη διαχείριση γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αγία Νάπα προς όφελος των συμφερόντων της οικογένειας του δημάρχου.

Το σκάνδαλο έχει δύο πτυχές, οι οποίες άπτονται και της διαχείρισης των δημοτικών γηπέδων αλλά και της δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων από τη χρήση των οποίων επωφελείται είτε έμμεσα είτε άμεσα η οικογένεια του δημάρχου Αγίας Νάπας.

Σε ό,τι αφορά στα δημοτικά γήπεδα, τα οποία αποτελούν πηγή τεράστιων εσόδων μέσω της παραχώρησής τους σε ομάδες του εξωτερικού για σκοπούς χειμερινής προετοιμασίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη χρήση ορισμένων εξ αυτών αποκομίζει κέρδη ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του δημάρχου.

Τα μισά τα διαχειρίζεται ξενοδοχειακή μονάδα που ανήκει στην οικογένεια Καρούσου

Από τα 15 δημοτικά γήπεδα, τα επτά ενοικιάστηκαν σε ιδιώτες και τα υπόλοιπα οκτώ παρέμειναν υπό τη διαχείριση του δήμου, ώστε να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των μεγάλων και προσοδοφόρων αναγκών ενοικίασης σε ομάδες του εξωτερικού, οι οποίες επιλέγουν την Κύπρο και το θερμό κλίμα για χειμερινή προετοιμασία. Τα έσοδα από τη διαχείριση των γηπέδων αυτών έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία δύο χρόνια μετά τα προβλήματα ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, τα οποία οδήγησαν πάρα πολλές ρωσικές ομάδες στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα για χειμερινή προετοιμασία.

Από τα οκτώ δημοτικά γήπεδα, όμως, όπως πληροφορούμαστε, τα 4 τυγχάνουν διαχείρισης από ξενοδοχειακή μονάδα που ανήκει στην οικογένεια του δημάρχου, η οποία απολαμβάνει τους καρπούς της αυξημένης ζήτησης.

Ζήτηση η οποία προκύπτει και από το γεγονός ότι από τα 15 δημοτικά γήπεδα απέμειναν μόλις τα μισά για να την καλύψουν.

Τέσσερα καινούργια ιδιωτικά γήπεδα της οικογένειας του δημάρχου χωρίς άδειες

Τεράστιο θέμα προκύπτει όμως και από τέσσερα καινούργια ιδιωτικά γήπεδα ποδοσφαίρου που κατασκευάζονται στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας και τα οποία ανήκουν στην οικογένεια του δημάρχου, όπως ο ίδιος ο κ. Καρούσος παραδέχθηκε προ ημερών σε τηλεοπτική συζήτηση για τις εκλογές.

Τα γήπεδα αυτά κατασκευάζονται χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οποιεσδήποτε απαιτούμενες άδειες, είτε πολεοδομική είτε οικοδομική, γεγονός που εγείρει τεράστιο ζήτημα όχι μόνο νομικής αλλά και ηθικής τάξης για τον δήμαρχο. Ο κ. Καρούσος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη μη εξασφάλιση απαιτούμενων αδειών και αφού παραδέχθηκε ότι τα γήπεδα ανήκουν στην οικογένειά του, αιτιολογήθηκε ισχυριζόμενος ότι δεν χρειάζονται άδειες επειδή φυτεύτηκε μόνο γρασίδι!

Τα γεγονότα όμως διαψεύδουν τον δήμαρχο, αφού στα γήπεδα εκτελέστηκαν εργασίες όπως εγκατάσταση φωτισμού και περίφραξης για τις οποίες απαιτούνται άδειες όπως ισχύει με όλες τις αναπτύξεις και οικοδομικές εργασίες.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy