Κατά της ενιαίας αγοράς ενέργειας στην ΕΕ η GUE/NGL

Σε βάρος των καταναλωτών θα στραφεί η ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE/NGL).

Μιλώντας εκ μέρους της GUE/NGL στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, o αντιπρόεδρος και ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης ανέφερε ότι η κατάργηση των εθνικών πολιτικών και η ενίσχυση των εξουσιών της Κομισιόν για ενοποίηση της αγοράς και δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έτσι όπως προτείνεται στην έκθεση, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους καταναλωτές. «Κερδισμένες θα είναι μονάχα οι μεγάλες εταιρείες καθώς θα μπορούν να λειτουργούν και να δρουν απρόσκοπτα αυξάνοντας τα κέρδη τους», επεσήμανε ο κ. Συλικιώτης, σε συζήτηση επί της έκθεσης για τον ανασχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Μιλώντας ως συντονιστής στα θέματα ενέργειας εκ μέρους της GUE/NGL, ο κ. Συλικιώτης υπογράμμισε πως η ενέργεια πρέπει να διασφαλιστεί ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό, στο οποίο όλοι να έχουν ισότιμη και φτηνή πρόσβαση. Εξίσου σημαντικό, είπε, είναι η παροχή ενέργειας στους πολίτες να είναι ζήτημα εθνικής πολιτικής, η οποία να καθορίζεται βάσει των αναγκών της χώρας και του λαού, με στόχο πάντα την κοινωνική ανάπτυξη. Ιδιαίτερη αναφορά δε έκανε στην ανάγκη ο σχεδιασμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας να στηρίζεται σε μια ολοκληρωμένη πρόταση για στήριξη και ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στοιχείο που επίσης, όπως επισήμανε, απουσιάζει από την έκθεση.

Κλείνοντας ο κ. Συλικιώτης τόνισε πως η ομάδα της GUE/NGL θα καταψηφίσει την έκθεση καθώς έχει ως μοναδικό στόχο να καταστήσει την ενέργεια εργαλείο για ενίσχυση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy