Κατά βούληση ψήφο στον Β΄γύρο αποφάσισαν οι Οικολόγοι

Με ποσοστό 69,23% η Εκλογική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποφάσισε την Πέμπτη το βράδυ κατά βούληση ψήφο στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών.
 
Ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων αναφέρει ότι «στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του, Γιώργος Περδίκης, μετέφερε στα μέλη της Εκλογικής Συνδιάσκεψη, το περιεχόμενο των συναντήσεων με τους δυο υποψηφίους Προέδρους, κυρίους Αναστασιάδη και Μαλά».
 
Στη συνέχεια της διαδικασίας τοποθετήθηκε σχεδόν το σύνολο των μελών της Συνδιάσκεψης, υλοποιώντας τη διαχρονική επιλογή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη δημοκρατική συζήτηση, κατά τη λήψη των αποφάσεων.
 
Στις τοποθετήσεις των μελών της Συνδιάσκεψης αποτυπώθηκε η σαφής διαφωνία με τις θέσεις αμφότερων των υποψηφίων στη διαχείριση του Κυπριακού, ενώ έντονος υπήρξε ο προβληματισμός για την έλλειψη ξεκάθαρων προγραμματικών θέσεων για το περιβάλλον, προστίθεται.
 
Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε πως μολονότι και οι δύο υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σημεία προγραμματικών συγκλίσεων με τις θέσεις του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατά τις σημερινές τους συναντήσεις, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε αποτυπώθηκε η μη σύγκλιση με τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων Προέδρων, Αναστασιάδη και Μαλά, αναφέρεται.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Ψήφος κατά βούληση: 69,23%, ψήφος υπέρ Σ. Μαλά: 26,93%, ψήφος υπέρ Ν. Αναστασιάδη: 1,92%, άκυρα: 1,92%.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy