Καταδικάζονται οι ενέργειες που πλήττουν τις σχέσεις Ε/κ και Τ/κ

Το ΑΚΕΛ, με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Λουκαίδη καταδικάζει ενέργειες της ψευδοκυβέρνησης που πλήττουν τις σχέσεις Ε/κ και Τ/κ.

«Η δεξιά, παράνομη κυβέρνηση που ανέλαβε πρόσφατα στα κατεχόμενα, ενεργοποίησε «νομοθεσία» μέσα από την οποία επιχειρούν να εμποδίσουν τις κοινές εκδηλώσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα, που στοχεύουν στην ειρήνη και στην επανένωση της πατρίδας και του λαού μας» τόνισε ο κ. Λουκαίδης.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι το ΑΚΕΛ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ενέργειες της παράνομης κυβέρνησης του ψευδοκράτους, οι οποίες αποτελούν συνέχεια άλλων ενεργειών που επιδιώκουν να εμποδίσουν τα κανάλια επαφής των δύο κοινοτήτων και να δηλητηριάσουν τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

«Ειδικότερα. πρόσθεσε «το ανάλογο συνέβηκε και στην περίπτωση επιβολής περιορισμών στις θρησκευτικές λειτουργίες των Ελληνοκυπρίων στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού».

Το ΑΚΕΛ, κατέληξε ο κ. Λουκαίδης «στηρίζει την πάλη των τουρκοκυπριακών φιλειρηνικών δυνάμεων κατά των ενεργειών της δεξιάς ψευδοκυβέρνησης και εκφράζει την πεποίθηση ότι οι δυνάμεις του σοβινισμού και του διαχωρισμού δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν την προοπτική της ειρήνης και της επανένωσης της πατρίδας μας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy