Καταδίκη Κύπρου από ΕΔΑΔ για κακοποίηση κρατουμένου

Αποζημιώσεις ύψους €25 χιλ. και €3 χιλ. για έξοδα καλείται να πληρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία, μετά τη σημερινή καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για υπόθεση κακοποίησης αλλοδαπού πολίτη το 2011 και την απουσία αποτελεσματικής διερεύνησης του περιστατικού.
 
Πρόκειται για τον Καναδό πολίτη Hani Abdul Khani Kabbara, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ εναντίον της Κύπρου, σε σχέση με περιστατικό που σημειώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2011, στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με το Δικαστήριο, ο κ. Kabbara είχε συλληφθεί από την Αστυνομία μπροστά από υποκατάστημα τράπεζας, καθώς υπήρχαν, μεταξύ άλλων, υποψίες ότι είχε αποσύρει χρήματα με τη χρήση ψεύτικης πιστωτικής κάρτας, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού.
 
Την ίδια ημέρα, προστίθεται, εξετάστηκε από ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έφερε διάφορα τραύματα.
 
Ο αιτητής προσέφυγε στο Στρασβούργο, στη βάση του Άρθρου 3 για την απαγόρευση των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης, καθώς, όπως ισχυρίζεται, κακοποιήθηκε από Αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της κράτησής του στον αστυνομικό σταθμό. Παραπονέθηκε επίσης για το ότι δεν υπήρξε αποτελεσματική διερεύνηση του περιστατικού από τις αρχές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy