Κατακυρώθηκε η προσφορά για τη νέα Δημοτική Αγορά

Στο τελευταίο στάδιο πριν την έναρξη εργασιών μπήκε το μεγαλύτερο έργο που θα γίνει στο κέντρο της Λάρνακας με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμος Λάρνακας κατακύρωσε την προσφορά στον επιτυχόντα προσφοροδότη για την ανέγερση της καινούργιας Δημοτικής Αγοράς.

Το διαγωνισμό ανάμεσα σε έξι εταιρείες κέρδισε η εταιρεία Lois Builders η οποία, όπως πληροφορούμαστε, υπέβαλε μια προσφορά λίγο κάτω από τα 6 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του αναθεωρημένου προϋπολογισμού του έργου.

Μετά την κατακύρωση αναμένεται η παρέλευση της προθεσμίας των δύο εβδομάδων για ενδεχόμενες προσφυγές αποτυχόντων προσφοροδοτών στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν προσφυγές, θα υπογραφεί άμεσα το συμβόλαιο και οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση προσφυγών θα υπάρξει καθυστέρηση μερικών μηνών.

Η κατακύρωση έγινε κατορθωτή σε χρόνο ρεκόρ μετά την εμπλοκή που είχε σημειωθεί στο διαγωνισμό τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ο διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω του ότι οι δύο προσφορές που είχαν υποβληθεί υπερέβαιναν κατά πολύ την προϋπολογισμένη τότε δαπάνη του έργου.

Στη συνέχεια έγινε αναθεώρηση και αύξηση προϋπολογισμού κατά ένα εκατομμύριο ευρώ και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τα νέα δεδομένα. Πλέον, η δαπάνη βρίσκεται στα 5,9 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.

Η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας θα ανεγερθεί στο δημοτικό τεμάχιο όπου λειτουργούσε μέχρι το 1996 όταν κατεδαφίστηκε.

Η ανάπτυξη θα αποτελείται στο ισόγειο από Δημοτική Αγορά στην οποία θα στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών, χώρος τοπιοτεχνημένος για οργάνωση της λαϊκής υπαίθριας αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης. Στον όροφο θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρος. Στην ταράτσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου (garden roof).

Ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 180 περίπου χώρους, κατανεμημένους σε 6 επίπεδα. Στην παρούσα φάση θα κατασκευαστούν μόνο τα πρώτα τρία επίπεδα.

Η ανάπτυξη θα έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. Θα αποτελείται από δύο κτίρια διαμορφωμένα ως ανεξάρτητες μονάδες ως προς τη λειτουργία τους, αλλά κτιριολογικά συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy