Καταλυτικός ο ρόλος του κόσμου της Ομόνοιας

Η περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κόσμου της Ομόνοιας προκειμένου να παραμείνει στο πλευρό του σωματείου και να στηρίξει την προσπάθεια για οικονομική σωτηρία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Αυτός θα είναι το ουσιαστικό αντικείμενο της διάσκεψης Τύπου που θα παραθέσει αύριο Τρίτη η Διοίκηση του «τριφυλλιού», κατά την οποία θα αναλυθούν τα οικονομικά δεδομένα του σωματείου και άλλα θέματα που το απασχολούν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Γίνεται αντιληπτό ότι θα υπάρξει αναφορά για τα δεδομένα που βρήκε μπροστά του το Δ.Σ., τις ενέργειες που έγιναν και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στην πορεία για οικονομική εξυγίανση της Ομόνοιας. Παράλληλα, αναμένεται να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο όσον αφορά συγκεκριμένους τρόπους για να εισρεύσουν λεφτά στο ταμείο ενόψει του ελέγχου Κριτηρίων της UEFA τον Μάρτη του 2015.

Μεταξύ αυτών είναι η έκδοση λαχείου, η εισαγωγή νέων προϊόντων και η αύξηση πωλήσεων των υφιστάμενων και η διοργάνωση χριστουγεννιάτικου χορού. Σημειώνουμε, επίσης, την προσπάθεια για σύναψη δανείου από τράπεζα του εξωτερικού, που άρχισε πριν από λίγο καιρό.

Τρέχουν να προλάβουν από τώρα

Παρότι υπάρχει χρόνος μέχρι τότε θεωρείται αναγκαίο να ξεκινήσει έγκαιρα η προσπάθεια, λόγω του ότι απαιτείται ένα σεβαστό ποσό για να περάσει η Ομόνοια τον έλεγχο με επιτυχία και φυσικά να αποφύγει δυσάρεστες συνέπειες.

Η τακτική αυτή ακολουθείται από το Δ.Σ. από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, τον περασμένο Μάρτη και αποδείχθηκε αποτελεσματική, αφού το σωματείο πέρασε επιτυχώς τους ελέγχους Μαρτίου, Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, καθώς και τους μηνιαίους που διενεργεί η ΚΟΠ. Κι αυτό παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα απρόοπτα που προέκυψαν στην πορεία, λόγω παλιών αμαρτιών.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη νέα προσπάθεια, με τη Διοίκηση να προετοιμάζεται προκειμένου να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει τόσο τα υφιστάμενα προβλήματα όσο και εκείνα που θα παρουσιαστούν.

Συνεχής η συμβολή του κόσμου

Οσον αφορά το ρόλο του κόσμου κρίνεται ως καθοριστικός και συνεπώς η συμβολή του πρέπει να είναι συνεχής, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία της Κύπρου. Τα πράγματα στην Ομόνοια δεν είναι ρόδινα και για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες χρειάζεται να την στηρίξουν οι φίλοι της με συνέπεια και να συνδράμουν ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην προσπάθεια διάσωσης του σωματείου.

Θα πρέπει, επίσης, να αντιληφθούν τη σημασία της παρουσίας τους στο γήπεδο στα εντός έδρας παιχνίδια. Η αναφορά του προέδρου, Δώρου Σεραφείμ, σε πρόσφατες δηλώσεις του στη «Χ» ότι είναι απαραίτητο να πηγαίνουν 13-15 χιλιάδες φίλαθλοι κάθε φορά δεν ήταν τυχαία. Αντίθετα, τα έσοδα που θα προκύψουν με τέτοια προσέλευση είναι αναγκαία για να καλύπτονται οι τρέχουσες και όχι μόνο οικονομικές υποχρεώσεις του σωματείου.

Το πιο σημαντικό, δε, είναι να συνειδητοποιήσουν οι φίλοι των «πρασίνων» ότι πρέπει να πηγαίνουν στο γήπεδο πάντοτε και όχι μόνο όταν η ομάδα έχει επιτυχίες επειδή τους έχει ανάγκη η Ομόνοια. Στον προχθεσινό αγώνα με την ΑΕΛ η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ λίγη για τα δεδομένα της Ομόνοιας.

Το γεγονός ότι κόπηκαν περίπου 4.800 εισιτήρια είναι δείγμα της απογοήτευσης που υπάρχει. Αλλά όπως προαναφέραμε ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων της ομάδας πρέπει αν θέλει η Ομόνοια να ορθοποδήσει να δίνει μαζικά το «παρών» του. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πέραν από την πολυπληθή παρουσία του στο γήπεδο. Οσες προσπάθειες κι αν γίνουν η συμβολή του είναι τεράστια και άκρως βοηθητική.

Γιώργος Χατζηαντώνης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy