Καταγγελία στην ΕΕ για παρανομίες στην παραλία της Χλώρακας

Ομάδα πολιτών καταγγέλλει μπάζωμα φυσικής λίμνης στην περιοχή

Παρανομίες και καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή της Χλώρακας στην Πάφο καταγγέλλει πρωτοβουλία πολιτών η οποία μάλιστα κοινοποιεί τη διαμαρτυρία της και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Χλώρακας εκφράζει με επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς, ανοικτή διαμαρτυρία για παράνομες, όπως υποστηρίζει, επεμβάσεις στη ζώνη προστασίας της παραλίας της Χλώρακας. Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον έπαρχο Πάφου, το Επαρχιακό Γραφείο Πολεοδομίας Πάφου, την Επίτροπο Διοικήσεως, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος και άλλους, ο Όμιλος καταγγέλλει τους κρατικούς αρμόδιους φορείς και τους θεωρεί συνένοχους, μεταξύ άλλων και για το μπάζωμα φυσικής λίμνης. «Καταγγείλαμε γραπτώς και υπενθυμίσαμε πολλές φορές το Υπουργείο Εσωτερικών και τον έπαρχο, για τις παράνομες επεμβάσεις στη ζώνη προστασίας της παραλίας της Χλώρακας», αναφέρει η επιστολή και σημειώνει πως μπαζώθηκε μικρή φυσική λίμνη «από αδίστακτους κερδοσκόπους και παρά τις διαμαρτυρίες μας ακόμη η λίμνη δεν αποκαταστάθηκε». Ο Όμιλος αναφέρει στην επιστολή πως ο έπαρχος τούς επιβεβαίωσε ότι όλα όσα έγιναν είναι παράνομα.

Πρόσφατα στάλθηκε ακόμη μια επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, σημειώνει ο Όμιλος και προσθέτει: «Φαίνεται ότι δεν μας απομένει άλλη επιλογή από το να αποταθούμε στις αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές για το περιβάλλον». Αναφέρει επίσης πως παράλληλα η ακτογραμμή της Χλώρακας αλλοιώνεται μέρα με τη μέρα «και η παραλία μας γίνεται αγνώριστη από τις παρανομίες».

Ο Όμιλος εξηγεί παράλληλα ότι με επιστολές του προς τα αρμόδια τμήματα απαιτεί να μάθει αν όλα αυτά που κτίζονται έχουν τις σχετικές άδειες και αν προηγήθηκαν οικολογικές μελέτες.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy