Καταγγελίες ΓΓ KTOS για κυκλώματα έκδοσης διαβατηρίων και στις δύο κοινότητες

Για κυκλώματα που δρουν και στις δύο κοινότητες, ε/κ και τ/κ, σε σχέση με έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων παιδιών από μεικτούς γάμους Τουρκοκυπρίων, έκανε λόγο ο ΓΓ της οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων δασκάλων KTOS, Σενέρ Ελτζίλ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΡΙΚ, σοκάρουν οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο Σενέρ Ελτζίλ στην εκπομπή του καναλιού BIZ-Εμείς, για κυκλώματα και στις δύο κοινότητες τα οποία συνεργάζονται άψογα στην έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για να εκδοθούν έγγραφα σε κάποιο παιδί μεικτού γάμου μεταξύ Τ/κ και εποίκου, πρέπει να έχουν παντρευτεί οι γονείς του στην Τουρκία ή στο εξωτερικό, τακτική που ακολουθείται από πολλούς, είπε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει συνεργασία μαφίας στις δύο πλευρές για να εκδοθεί ταυτότητα ή διαβατήριο, αφού λαδώνουν λειτουργούς, διαμεσολαβητές ή τρίτα πρόσωπα για να τους κάνουν τη διευκόλυνση. Είπε ακόμη ότι θα ζητήσει να έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη για να του αναφέρει όσα γνωρίζει.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Υπουργός, κληθείς από το ΡΙΚ να τοποθετηθεί, ξεκαθάρισε ότι για τις πολιτογραφήσεις παιδιών Τ/κ με αλλοδαπούς υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια και αποφάσεις Υπουργικού που άπτονται και σοβαρών θεμάτων του εθνικού μας ζητήματος, αφού οι έποικοι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως Τουρκοκύπριοι.

Για τις πολιτογραφήσεις τα τελευταία χρόνια ο αριθμός είναι ελάχιστος, είπε, ώστε να δημιουργείται ζήτημα κυκλωμάτων. Κάλεσε τον κ. Ελτζίλ ή οποιονδήποτε κατέχει στοιχεία, να τα καταθέσει στις διωκτικές αρχές ή στον ίδιο, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί την ερχόμενη Παρασκευή στα πλαίσια της εκπομπής BIZ-Εμείς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy