Καταγγέλλουν στην ΕΠΑ την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού Λεμεσού

Πυρά κατά του Υπουργείου Μεταφορών και ειδικότερα του Υπουργού Μάριου Δημητριάδη εξαπολύουν οι δικηγόροι της εταιρείας EDT Agency Services LTD, προετοιμάζοντας παράλληλα τα επόμενά τους νομικά βήματα κατά της κυβέρνησης και των εταιρειών που σήμερα διαχειρίζονται το Λιμάνι Λεμεσού στο οποίο δραστηριοποιείτο η εταιρεία, ως υποστηρικτική της ενεργειακής TOTAL.

Όπως πληροφορείται η «Χ», τις επόμενες ημέρες η εταιρεία αναμένεται να προσφύγει στην ΕΠΑ, καταχωρώντας κατά της κυβέρνησης και των δύο εταιρειών καταγγελία βασισμένη στο επιχείρημα της κατάχρησης μονοπωλιακής θέσης. Τις επόμενες ημέρες καταχωρούνται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας οι εκθέσεις απαιτήσεων που αφορούν τις λεπτομέρειες των ζημιών που υπέστη η εταιρεία λόγω της νέας κατάστασης πραγμάτων στο Λιμάνι Λεμεσού, ενώ στη συνέχεια θα οριστούν οι υπερασπίσεις και το δικαστήριο θα ορίσει την υπόθεση για προγραμματισμό, οδηγίες και ακρόαση.

Στο μεταξύ χτες σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Μεταφορών σχολίασε την επιχειρηματολογία της εταιρείας σε σχέση με τις μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί ως αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει η EDT, πράξεων και παραλείψεων του ιδίου, του Υπουργείου του, της Αρχής Λιμένων και των εταιρειών λέγοντας ότι «ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Σε ό,τι αφορά δε την καταχώρηση από μέρους της εταιρείας αγωγών, κατά την ανακοίνωση του Υπουργού, βάσει των απόψεων των νομικών συμβούλων του Υπουργείου, αυτές, στερούνται οποιασδήποτε νομικής βάσης.

Απάντηση στις δηλώσεις του Μ. Δημητριάδη έδωσε, μιλώντας στη ”Χ”, ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Κληρίδης υποδεικνύοντας ότι «το ύψος των αποζημιώσεων θα το κρίνει το Δικαστήριο και όχι ο Υπουργός Μεταφορών». Αναφορικά με τη λήξη της πενταετούς σύμβασης της εταιρείας με την Αρχή Λιμένων για χρήση του λιμανιού, ο κ. Κληρίδης επεσήμανε παράλληλα ότι ήταν σε όλους γνωστό πως όταν η εταιρεία προχωρούσε σε συνεργασία με τον ενεργειακό κολοσσό ΤΟΤΑΛ «με τις ευλογίες του Υπουργού Μεταφορών» ήταν γνωστό σε όλους ότι η συνεργασία αυτή, θα ήταν μακροχρόνια. «Ήταν αδιανόητο να φύγει από το λιμάνι Λεμεσού η εταιρεία σε ορίζοντα πενταετίας και αυτό ήταν εις γνώσιν τους», τόνισε ο κ. Κληρίδης ο οποίος εν συνεχεία ανέφερε ότι ο πελάτης του, αναγκάστηκε να προσφύγει στα δικαστήρια αφού εξάντλησε όλες τις υπόλοιπες επιλογές που είχε και αφού προειδοποιούσε για υπερχρεώσεις και άλλα προβλήματα που θα δημιουργούνταν στο λιμάνι σε περίπτωση παραχώρησης σε ιδιώτες.

Δυστυχώς, είπε, κάποια πράγματα λέγονταν «εις ώτα μη ακουόντων». Αύριο η εταιρεία θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να παραθέσει, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, σειρά προβλημάτων που προκύπτουν λόγω της ιδιωτικοποίησης.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy