Καταρτίστηκε σε σώμα η ΠΣΕΜ, ξανά σε τροχιά διεκδίκησης τονίζει η ΕΔΟΝ

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας των Δημοσίων Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, έχει καταρτιστεί σε σώμα σήμερα, ως εξής:

ΠΟΣΤΟ

ΕΠΙΘΕΤΟ

ΟΝΟΜΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΖΑΦΕΙΡΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ’

ΛΑΡΝΑΚΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΡΓΥΡΟΥ

ΑΝΤΡΕΑΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΟΝΤΟΥ

ΑΝΤΡΕΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΓΟΡΟΥ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΦΑΟΥΖΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

ΠΑΦΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΣΠΥΡΟΥ

ΜΑΡΙΟΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΠΑΦΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΝΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΗΛΙΑΝΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ

ΜΕΛΟΣ

ΤΖΙΩΝΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΜΕΛΟΣ

ΜΟΥΛΑΖΙΜΗ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Η ΠΣΕΜ αναφέρει επίσης ότι επιδιώκει να διαδραματίσει υπεύθυνο και εποικοδομητικό ρόλο, τόσο στα μαθητικά, όσο και γενικότερα στα κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Δεσμεύεται, προσθέτει, ότι θα είναι άξιος συνεχιστής της μέχρι σήμερα πορείας της ΠΣΕΜ, μιας πορείας αγώνων και διεκδικήσεων για το μαθητικό κίνημα, αλλά και για τον τόπο γενικότερα και σημειώνει τα ακόλουθα:

  1. Μπροστά από όλα τα θέματα για εμάς, αλλά και για το λαό μας, μπαίνει το Κυπριακό. Στόχος μας είναι το μαθητικό κίνημα να συνεχίσει να αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στον αντικατοχικό αγώνα που δίνει η νεολαία, για μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
  2. Παραπέρα προτεραιότητα μας είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος των μαθητών στη μόρφωση, της μαθητικής πρόνοιας, η αλληλεγγύη και στήριξη των άπορων συμμαθητών μας και η διατήρηση του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης. Θα αντισταθούμε ενωμένοι στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στον τόπο μας και γονατίζουν οικονομικά τις οικογένειες μας.
  3. Επιπλέον, θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους εσωτερικούς κανονισμούς των σχολείων, αλλά και στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, αφού αυτή την περίοδο στην επιτροπή παιδείας της Βουλής συζητούν την αλλαγή των σχολικών κανονισμών και την εφαρμογή εξετάσεων ανά τετράμηνο. Θεωρούμε ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες οδηγούν σε μια συντηρητική στροφή των κανονισμών λειτουργίας.
  4. Παράλληλα, θεωρούμε ότι το «κυνηγητό» και το «στρατοκρατικό» κλίμα που προσπαθούν να αναπτύξουν διάφορες διευθύνσεις, με πρόφαση τη μαθητική στολή και την ευπρεπή εμφάνιση, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην παιδεία μας, αλλά αντίθετα την αποπροσανατολίζει από τα σημαντικά ζητήματα. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να αφήσουν αδιάφορο το οργανωμένο μαθητικό κίνημα.
  5. Θα επιδιώξουμε ένα πλούσιο και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς, με την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους γονείς, τους καθηγητές και όσους άλλους επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την εκπαίδευση.
  6. Τέλος, η ΠΣΕΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ενίσχυση του Οργανωμένου Μαθητικού Συνδικαλισμού με όλες της τις δυνάμεις από τη στιγμή που θεωρεί ότι, μόνο καλό έχει να προσφέρει στο μαθητικό κίνημα. Η ΠΣΕΜ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί την οργανωμένη προσπάθεια κάποιων να κρατήσουν το μαθητικό κίνημα στάσιμο ή να το οδηγήσουν χρόνια πίσω. Με κανένα πρόσχημα δεν θα δεχθούμε τη φίμωση των μαθητών. Είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή να εκφράζει την άποψη του και δεν μπορεί κανείς να του το απαγορεύσει ή πόσο μάλλον να απαγορεύσει την ίδια την άποψη του».

Η ΕΔΟΝ για τα αποτελέσματα των μαθητικών εκλογών και τη νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ

Μετά από τον καταρτισμό της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των μαθητικών εκλογών, αναφέρει ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ το οποίο εκφράζει τα συγχαρητήρια του σε όλο τον μαθητόκοσμο αλλά και σε όλα τα στελέχη και φίλους της ΠΕΟΜ. «Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι μαθητές και μαθήτριες στέλνουν μηνύματα αντίστασης και αντεπίθεσης, αφού πέτυχαν να κατακτήσουν την πλειοψηφία στη Γραμματεία της ΠΣΕΜ, θέτοντας το μαθητικό κίνημα ξανά σε τροχιά διεκδίκησης» τονίζει η ΕΔΟΝ.

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «η μαθητική νεολαία δεν συμβιβάζεται με ένα αβέβαιο μέλλον, δεν συμβιβάζεται με την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας. Το μαθητικό κίνημα, είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσει ανάχωμα σε αυτούς που εντεταλμένα προσπαθούν να σπείρουν τον εθνικισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία στα σχολεία».

Η ΕΔΟΝ, δηλώνει για άλλη μια φορά πως είναι και θα παραμείνει σταθερός συμπαραστάτης και σύμμαχος του μαθητικού κινήματος, στους αγώνες που δίνει για λευτεριά και επανένωση της Κύπρου, για το δικαίωμα στη μόρφωση, για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, για δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία μέχρι το πανεπιστήμιο.

«
Ευχόμαστε καλή δουλειά στη νέα Γραμματεία της ΠΣΕΜ, ούτως ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις ψηλές απαιτήσεις και στις προσδοκίες των συμμαθητών τους στον αγώνα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία στον τόπο μας» καταλήγει η ΕΔΟΝ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy