Κατάσχεση βιοκτόνων, παπουτσιών και σεξουαλικών βοηθημάτων στο οδόγραφμα Αγ.Δομετίου

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργοί του Τμήματος εντόπισαν σε όχημα ιδιοκτησίας Ελληνοκυπρίου 10 λίτρα βιοκτόνο (10 συσκευασίες του ενός λίτρου), 5 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια γνωστής μάρκας και 5 κουτιά των 7 συσκευασιών των 100 mg σεξουαλικών βοηθημάτων, των οποίων η διακίνηση από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές απαγορεύεται.

Ο εν λόγω Ελληνοκύπριος, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν το Τμήμα Τελωνείων, για παρόμοιας φύσης αδικήματα, συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα της παράβασης όρων του κανονισμού της πράσινης γραμμής, ενώ η πιο πάνω αναφερόμενη ποσότητα, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά της από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Παράλληλα, ειδοποιήθηκε και Λειτουργός του Τμήματος Γεωργίας, στον οποίο παραδόθηκε η ποσότητα του βιοκτόνου, που ανεβρέθηκε.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχθηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων, που διαπράχθηκαν με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 500.

Καταβλήθηκε, επίσης, ποσό απόδοσης ύψους €500 για επιστροφή του κατασχεθέντος οχήματος στον ιδιοκτήτη του.

Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο.

Τα υπόλοιπα είδη που κατασχέθηκαν εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy