Κατασχέθηκαν 360 τόνοι παράνομων φυτοφαρμάκων

Σε πανευρωπαϊκή επιχείρηση Τελωνείων η Κύπρος

Σε Πανευρωπαϊκή Επιχείρηση των τελωνειακών αρχών και αστυνομικών διευθύνσεων συμμετείχε η Κύπρος. Κατά την επιχείρηση, η οποία είχε την ονομασία Silver Ax III και πραγματοποιήθηκε μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, κατασχέθηκαν 360 τόνοι παράνομων ή παραποιημένων φυτοφαρμάκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, η επιχείρηση συντονίστηκε από την Europol με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Στόχος της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και η καταστολή παράνομων ή παραποιημένων φυτοφαρμάκων, τα οποία προέρχονταν από τρίτες χώρες (κυρίως από την Κίνα).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε μεγάλα λιμάνια, αεροδρόμια και χερσαία σύνορα, καθώς και σε εγκαταστάσεις παραγωγής και συσκευασίας των εν λόγω προϊόντων, που βρίσκονται στις χώρες που συμμετείχαν.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και η κατάσχεση 360 τόνων παράνομων ή παραποιημένων φυτοφαρμάκων. Στα πλαίσια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της OLAF, Nicholas Ilett, δήλωσε ότι το λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων αποτελεί απειλή για την τροφική αλυσίδα, για τους αγρότες και τελικά για τους καταναλωτές, διότι επιτρέπει την είσοδο επικίνδυνων προϊόντων στην αγορά μας.

Η OLAF, πρόσθεσε, προσφέρει προστιθέμενη αξία παρέχοντας στους επιχειρησιακούς μας εταίρους βασικές πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία εμπορευμάτων λαθρεμπορίου σε ολόκληρη την ΕΕ και ευχαρίστησε τόσο τη EUROPOL όσο και τους άλλους συμμετέχοντες για αυτή την επιτυχία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy