Κατεχόμενα: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χθες η “πρεσβεία” για δύο μεθυσμένους

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε χθες βράδυ η τουρκική «πρεσβεία» στη Λευκωσία όταν δύο μεθυσμένα – όπως προέκυψε – άτομα προσπάθησαν να κατεβάσουν τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας που βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο μπροστά από την «πρεσβεία» και ανάμεσα σε αυτή και το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας Αφρίκα και από την άλλη πλευρά η «βουλή».

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, τα δύο άτομα συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και όπως αποκαλύφθηκε στο «δικαστήριο» πρόκειται για έναν 30χρονο Βρετανικής υπηκοότητας, τον Ross Alan Stevens και έναν 23χρονο Γάλλο υπήκοο, τον Marc leon Edward Chamichian. Οι δύο άνδρες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως αναφέρεται, αφού μετά από αλκοτέστ που τους έγινε η ένδειξη για τον Βρετανό ήταν 208 mg και για τον Γάλλο 156 mg. Εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα 3ημερης κράτησης για υπερβολική χρήση αλκοόλ, διατάραξη κοινής ησυχίας και ενέργεια εναντίον της σημαίας.

Κατά την ώρα του συμβάντος χθες βράδυ οι στρατιώτες φρουροί της τουρκικής «πρεσβείας» προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τους δύο, κλήθηκε και η «αστυνομία», αλλά επειδή υπήρχε η υποψία ότι μπορεί να επρόκειτο για προβοκάτσια – όπως γράφει το δημοσίευμα – εναντίον της τουρκικής «πρεσβείας, αυτή τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα στην περιοχή να σπεύσουν οι «δυνάμεις ασφαλείας».

Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, οι «δυνάμεις ασφαλείας» παρέμειναν σκοπιά στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ το περιστατικό προκάλεσε πανικό σε διερχόμενους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy