Κατεχόμενα: Σύντομα η τουρκική πλατφόρμα στον κόλπο του Τρικώμου

Η Τουρκία ενεργεί στην Μεσόγειο με βάση το διεθνές δίκαιο δηλώνει στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή ο πρώην «υπουργός οικονομικών και ενέργειας», Σουνάτ Ατούν εκτιμά ότι σύντομα η πλατφόρμα που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία θα έρθει στα ανοικτά του κόλπου Τρικώμου – Μπογάζι και θα προχωρήσει σε γεώτρηση.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου στα κατεχόμενα, ο κ. Ατούν είπε ότι προβαίνουν σε κινήσεις με βάση τις συμφωνίας που υπέγραψε το ψευδοκράτος με την Τουρκίας το 2011 και το 2012 και την «αποκλειστική οικονομική ζώνη» την οποία είχαν ανακοινώσει τότε. «Τα βήματα αυτά έχουν να κάνουν με τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, ωστόσο το τεμάχιο 6 είναι μια περιοχή που έχει μείνει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας».
 
Η Τουρκία, συνέχισε, στη δική της περιοχή εάν θέλει κάνει έρευνες, εάν θέλει κάνει ασκήσεις και εάν θέλει παρεμβαίνει προς όσους παραβιάζουν την περιοχή, ισχυριζόμενος ότι οι Ε/κ έχουν σφετεριστεί το τεμάχιο 6 και προέβησαν παράνομα εκεί σε έρευνες και γεώτρηση.
 
Να σημειωθεί ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους δεν σχολίασε τα όσα συμβαίνουν τώρα στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy