Κατεχόμενα: Στην τελική ευθεία για τıς «τοπικές εκλογές»

Οι Τουρκοκύπριοι κατέρχονται στις κάλπες για τις «τοπικές εκλογές» στις 24 Ιουνίου για 11η φορά μετά το 1974 ενώ η θητεία είναι για τέσσερα χρόνια.

Σε δημοσίευμα της η ηλεκτρονική «Κίπρις Πόστασι» γράφει ότι οι εγγεγραμμένοι «ψηφοφόροι» είναι 191,153, θα ανοίξουν 734 κάλπες ενώ για την «δημαρχεία» 28 «δήμων» οι «υποψήφιοι είναι 111.

Η «προεκλογική εκστρατεία» άρχισε στις 4 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουνίου η ώρα 18:00.

Στις «εκλογές» με «υποψηφίους δημάρχους» και «υποψήφιους» για τα «δημοτικά συμβούλια» κατέρχονται τα τέσσερα κόμματα της «κυβέρνηση», Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, Κόμμα του Λαού, Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, Κόμμα της Αναγέννησης και το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης- Νέες Δυνάμεις.

Κατά τις «εκλογές» 63 άτομα θα είναι ανεξάρτητοι «υποψήφιοι» για δημαρχεία και 13 άτομα «υποψήφιοι» για «δημοτικά συμβούλια».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα κατέρχεται με 14 «υποψήφιους δημάρχους», το Κόμμα του Λαού με πέντε, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας με τρεις, το Δημοκρατικό Κόμμα με τέσσερις, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας με 20, ενώ στηρίζει και 7 «ανεξάρτητους», το Κόμμα της Αναγέννησης με ένα ενώ στηρίζει εννέα «ανεξάρτητους».

Υπάρχουν πέντε γυναίκες «υποψήφιες» για τη «δημαρχεία» 111 «δήμων»: στο Ριζοκάρπασο η Χαβά Ελκοβάν (Κόμμα του Λαού), στο Τρίκωμο η Τζεμαλιγιέ Σογαντζί (Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας), στην Λευκωσία η Γκεντζάι Ερογλου (Δημοκρατικό Κόμμα), στην Γιαλούσα η «ανεξάρτητη» Τζανάν Μιμάρ και στον Άγιο Σέργιο η «ανεξάρτητη» Σεϊντά Λουκινγκέρ.

Οι περισσότεροι «υποψήφιοι» εμφανίζονται στους «δήμους» Βατυλής, Κερύνειας και Γιαλούσα.

Οι «υποψήφιοι» για τους «δήμους» Αγίου Σεργίου, Καραβά και Άγιο Επίκτητο είναι «ανεξάρτητοι».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy