Kαθαρός ο λόγος του Σταύρου Μαλά ενώπιον του λαού

Ξεκάθαρες απαντήσεις και τοποθετήσεις επί όλων των καυτών ζητημάτων που βρίσκονται ενώπιον των ψηφοφόρων έδωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς.

Με σαφείς θέσεις περιέγραψε το όραμα που ο λαός αναμένει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εφαρμόσει προκειμένου να υπάρξουν λύσεις στα μεγάλα αδιέξοδα που συσσώρευσε η ανεύθυνη δημαγωγία, ο καταστροφικός λαϊκισμός και η ανεύθυνη πατριδοκαπηλία και οι ψευτοηρωϊκές κορώνες.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Μαλάς, ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την ψήφο του λαού:

«Διεκδικώ την Προεδρία της Κύπρου για τρείς λόγους. Γιατί πιστεύω στην επανένωση της Κύπρου και του λαού μας, στις τεράστιες προοπτικές που θα δημιουργήσει για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. Λέω καθαρά στους πολίτες ποιοι είναι οι κίνδυνοι που δημιουργούνται στο Κυπριακό και καταθέτω σαφέστατες θέσεις  για το πώς θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό και θα σπρώξουμε προς μια λύση αρχών, που θα απελευθερώνει, θα επανενώνει την Κύπρο.»

Ο Σταύρος Μαλάς εξήγησε γιατί είναι σε θέση να συγχρονίζεται με τους παλμούς και να ταυτίζεται με τις προσδοκίες του λαού που εδώ και πέντε χρόνια αντιμετωπίζεται χωρίς έλεος, αλλά και απάντησε σε όσους ψαρεύουν σε θολά νερά διερωτώμενοι, τάχα αθώα, πού ήταν στην προηγούμενη πενταετία:

«Ήμουν εκεί που πρέπει να είναι η πολιτική και οι πολιτικοί, στην καθημερινότητα των πολιτών, στην πραγματικότητα που ζει ο κόσμος. Όσοι δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και δεν έχουμε κληροδοτημένα πλούτη πρέπει να εργαζόμαστε στο επάγγελμα μας, στην επιστήμη μας για να ζήσουμε την οικογένεια μας. Αυτό δεν είναι μειονέκτημα, είναι πλεονέκτημα. Γιατί δεν ζώ μια ζωή διαφορετική από αυτή της πλειοψηφίας της κοινωνίας μας. Παράλληλα κατέθετα  δημόσια την άποψη μου και ήμουν παρών σε κάθε είδους δράσεις σε ολόκληρη την Κύπρο. Η αντίληψη που λέει ότι για να είσαι ενεργός πολίτης πρέπει να είσαι  μέσα σε κόμματα ή στα κανάλια ανήκει σε άλλη εποχή. Χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδιαίτερα νέοι, είναι ενεργοί, συμμετέχουν σε κινήματα και οργανώσεις, έχουν ιδέες και παλεύουν γι’ αυτές μέσα στην κοινωνία. Σε αυτούς ανήκω και αυτούς θέλω να εκφράσω.»

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, τόνισε ο Σταύρος Μαλάς ότι όσο τα δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης εδραιώνονται, τόσο περισσότερο συσπειρώνεται η υποστήριξη στην υποψηφιότητα του:

«Με την υποψηφιότητα μας έχει συνταχθεί η Αριστερά καθώς και πολίτες και προσωπικότητες από την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Καθημερινά ενώνονται μαζί μας πολίτες εκτός κομμάτων και των παραδοσιακών ιδεολογικών διαχωρισμών, που συνειδητοποιούν  ότι η υποψηφιότητα μας εγγυάται συνέπεια στο στόχο της επανένωσης και εκφράζει το αίτημα της κοινωνίας για ένα νέο ήθος και ύφος στη διακυβέρνηση».

Ο Σταύρος Μαλάς τοποθετήθηκε και έναντι των ανθυποψηφίων του:

«Οι κύριοι Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος εκπροσωπούν ένα φθαρμένο κατεστημένο συντηρητισμού και οικογενειοκρατίας. Γι’ αυτό ανησυχούν  όποτε βρεθεί απέναντι τους ένας άνθρωπος εκτός αυτού του συστήματος, με προοδευτικές και ρεαλιστικές προτάσεις  για τον τόπο μας. Γνωρίζουν ότι η κοινωνία απαιτεί αλλαγή σε πρόσωπα, σε νοοτροπίες και σε πολιτικές, Αυτό προσπαθούν να εμποδίσουν.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy