Καθαίρεση του Ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα Φραντζή

Ομόφωνα το πενταμελές δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου αποφάσισε την καθαίρεση του Ιερέα που είχε παρενοχλήσει την Έλενα Φραντζή.

Η απόφαση σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου, ήταν ομόφωνη ενώ ο ιερέας, έχει , όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Κύκκου, δικαίωμα έφεσης.

Για πρώτη φορά σήμερα το πενταμελές της Ιεράς Συνόδου έλαβε τέτοια απόφαση ανέφερε ο Μητροπολίτης Κύκκου.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολιτης Νικηφόρος αναφέρθηκε και σε  δημοσιευματα που ειδαν το φως της δημοσιότητας όπου παρουσιαζονταν αποσπασματικά οι δηλώσεις του.

Όπως δήλωσε, ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος, του είχε πει ότι η παρέμβασή και η τοποθέτησή του τότε στην Ιερά Σύνοδο ότι ήταν πολύ εποικοδομητική και βοηθητική για να παρουν την απόφαση. Επίσης ζήτησε αυτό να λεχθεί δημοσίως για να αποκατασταθεί το όνομά του διότι εδόθει  η εντύπωση ότι κάλυπτε ανήθικες πράξεις του οποιουδήποτε «και αυτό δεν το δέχομαι επουδενί λόγο άλλωστε και σήμερα διότι παρατέθηκε υπόθεση σήμερα στο πενταμελές»

 Η διαρροή όπως ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης έγινε μέσα από την Σύνοδο και είχε ως στόχο να πληγεί το πρόσωπό του αφού αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο ίδιος κάλυπτε ανήθικες πράξεις του οποιουδήποτε. 

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: 

Το  πενταμελές συνοδικό δικαστήριο αφού συνήλθε σε κανονική συνεδρία αποφάσισε ομοφώνως την καθίρεση του και επαναφορά του στις τάξεις των λαϊκών για τα παραπτώματα του και για την υπόθεση για τον πατερα Νικολαου Χρηστου, αναμένονται τα σχετικά πορίσματα της ανακριτικής επιτροπής τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Απριλίου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy