Κάτω από τους τσίγκους ξεκουράζονται οι λιμενεργάτες

Καμιά υποδομή στους χώρους που διαχειρίζεται η DP Worth.

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, πέρα από τις οικονομικές και άλλες αρνητικές επιπτώσεις για τον τόπο αλλά και τα δικαιώματα εργαζομένων και άλλων χρηστών των λιμενικών χώρων, αποκαλύπτει, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των υπηρεσιών από τις ιδιωτικές εταιρείες, και μια καθαρά ανθρώπινη πτυχή που έχει να κάνει με την έλλειψη κάποιων στοιχειωδών διευκολύνσεων για τους λιμενεργάτες.

Οι άνθρωποι αυτοί, παρά τις πολυτελείς υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στους χώρους του λιμανιού, δεν έχουν ένα χώρο όπου μπορούν να παίρνουν μια ανάσα ενόσω αναμένουν να εκτελέσουν την εργασία τους.

Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει ένα κατάλληλο σημείο όπου μπορούν να πλυθούν, να πιουν ένα καφέ και να ξεκουραστούν.

Αντίθετα, το πρόβλημα οξύνεται ακόμα περισσότερο τώρα το καλοκαίρι με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, καθώς για την ξεκούραση των λιμενεργατών είναι διαθέσιμος ένας μικρός χώρος με δύο τραπεζάκια και στεγασμένος με τσίγκους.

Οι επηρεαζόμενοι διεκδίκησαν επανειλημμένα από το Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων και άλλους αρμόδιους, το αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμά τους για καθαριότητα, εστίαση και ξεκούραση στο χώρο εργασίας τους, αλλά χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση.

Αντίθετα, ο ένας φορέας ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο και βέβαια το πρόβλημα παραμένει προκαλώντας τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των επηρεαζόμενων, οι οποίοι, προφανώς, δεν θα μείνουν απαθείς αλλά θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα εκδηλώσουν έμπρακτα τη διαμαρτυρία τους, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αφορά τους χώρους που διαχειρίζεται η DP Worth, γιατί, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στην πλευρά της EUROGATE υπάρχει η κατάλληλη υποδομή.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy