ΚΕ ΑΚΕΛ: Μεγάλη ανησυχία για την αδιέξοδη κατάσταση στο Κυπριακό

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ στη σημερινή συνεδρία της συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Η ΚΕ εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κυπριακό, και μάλιστα για διαδικαστικούς λόγους.

Αυτή η κατάσταση εμπερικλείει πολλούς κινδύνους. Χωρίς συνέχιση των διαπραγματεύσεων το κατοχικό, διχοτομικό στάτους κβο εδραιώνεται περαιτέρω, συνεχίζεται το ξεπούλημα ελληνοκυπριακών περιουσιών και ο εποικισμός και η Τουρκία προωθεί τους στρατηγικούς της στόχους.

Η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι το αδιέξοδο στο Κυπριακό, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από επίρριψη ευθυνών σε βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς, πάντα τυγχάνει εκμετάλλευσης από την Τουρκία, αλλά και από άλλους εμπλεκόμενους, για δημιουργία νέων τετελεσμένων σε βάρος της Κύπρου.

Συνεπώς, αντί ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του να δηλώνουν ότι είχαμε και στο παρελθόν αδιέξοδα και να καθησυχάζουν για την κατάσταση, θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η διαπραγμάτευση. Την ίδια ώρα επιβάλλεται να εργαστούν για την αντιμετώπιση των υπαρκτών κινδύνων που εγείρονται μπροστά μας. Ένας από τους σημαντικούς κινδύνους είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΑΚΕΛ μια υπόσχεση δίνει στον κυπριακό λαό: Θα παραμείνει πιστό και συνεπές στον αγώνα για επίτευξη λύσης, που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.
Η ΚΕ του ΑΚΕΛ καλεί όλους όσοι πιστεύουν σ’ αυτό το συμφωνημένο πλαίσιο να συστρατευθούν μαζί μας στον αγώνα για δικαίωση του λαού μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy