Και φυλετικές διακρίσεις από την καθηγήτρια

Βγήκαν στην επιφάνεια και άλλα περιστατικά που αφορούν στην συμπεριφορά της εν λόγω εκπαιδευτικού απέναντι σε μαθητές της, μετά από την καταγγελία στην οποία προχώρησε χθες δημόσια από τηλεοράσεως μητέρα μαθητή γυμνασίου στη Λεμεσό

Η συγκεκριμένη καθηγήτρια η οποία σύμφωνα με την καταγγελία αποκάλεσε μαθητή της κοντό και ομοφυλόφιλο, καταφέρθηκε σύμφωνα με νέες, αλλά και παλαιές καταγγελίες που έγιναν εναντίον της, εναντίον και άλλων μαθητών της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου”, η μητέρα η οποία μίλησε για την επίθεση στο γιο της από την καθηγήτρια, αλλά και για μειωτικές αναφορές σε άλλο συμμαθητή του στον οποίο είπε συγκεκριμένα «δεν φτάνει που είσαι κοντός, είσαι και ομοφυλόφιλος», είχε μεταξύ άλλων καταγγείλει και την εν λόγω καθηγήτρια για συστηματική παρενόχληση του παιδιού της, ένεκα της καταγωγής του πατέρα του που δεν είναι Κύπριος.

Όταν ανέλαβε να διδάξει στο τμήμα του γιου της, τον ρώτησε από πού κατάγεται, μόλις διαπίστωσε ότι το επίθετο του δεν ήταν ελληνικό.

Το παιδί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, απάντησε ότι η καταγωγή του είναι από τη Λεμεσό, με την εκπαιδευτικό να ανταπαντά χαρακτηριστικά «έκλαιες και έθελες να είσαι που τη Λεμεσό».

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς συνέχιζε να του υποβάλλει συστηματικά την ίδια ερώτηση, επιχειρώντας να τον κάνει να νιώσει μειονεκτικά.

Σύμφωνα με νέους ισχυρισμούς από άλλους γονείς η εν λόγω εκπαιδευτικός είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από μαθητή της, στον οποίο επίσης αναφερόταν μειωτικά λόγω της καταγωγής του, λέγοντας του μάλιστα ότι στη χώρα του «τους κόβουν τα χέρια» και πως «τρέφονται από τα σκουπίδια».

Παράλληλα, μαθητές αναφέρονταν σε γεγονότα που τους εξιστορούσε για την προσωπική ζωή, την οικογένεια και τα παιδιά της, τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, ενώ οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί και τα επίθετα δεν αφορούσαν μόνο την καταγωγή των μαθητών, αλλά και το βάρος κάποιων άλλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγιναν προσπάθειες μετάθεσης της συγκεκριμένης καθηγήτριες από άλλο σχολείο στο παρελθόν λόγω της συμπεριφοράς της, οι οποίες ματαιώνονταν την τελευταία στιγμή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy