ΚΕ: “Η Κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά”

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά όλες τις πληροφορίες αναφορικά με κινήσεις της τουρκικής πλευράς για το Κυπριακό και γίνεται επεξεργασία συγκεκριμένων ενεργειών οι οποίες θα ανακοινωθούν αφού υλοποιηθούν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς σχετικώς είπε ότι η κυβέρνηση θα πάρει θέση σε περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, κάτι που έπραξε και στην περίπτωση με τα Μαρωνίτικα χωριά».

Σε ερώτηση αν πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι Ε/κ όπως λέει ο Τ/κ ηγέτης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν θα κάνει προσωπικές επιθέσεις». Αυτό, είπε, «προκύπτει από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος μαζί με την Ελλάδα ήταν οι μόνοι που υπέβαλαν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις στο Κραν Μοντανά».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολίασε ότι στις δηλώσεις Ακιντζί δεν γίνεται καμία αναφορά στην πρόκληση – πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη είναι έτοιμο το υπόμνημα της Λευκωσίας με το οποίο η κυβέρνηση καταγγέλλει τις τουρκικές προθέσεις σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Όπως σημειώνεται οι καταγγελίες γίνονται προληπτικά.

Ο ΥΠΕΞ Γιαννάκης Κασουλίδης δήλωσε ότι στο υπόμνημα εξηγείται με νομική τεκμηρίωση ότι κάτι τέτοιο θα σημαίνει επέκταση της κατοχής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy