Και μέσω Κύπρου διασυνδέεται η Προεκλογική Τραμπ με Ρώσους μεγιστάνες

Διαδρομές μέσω και της Κύπρου διακρίνουν Αμερικανοί πολιτικοί αναλυτές στις διασυνδέσεις της Προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους μεγιστάνες του πλούτου.

Όπως γράφει η εναλλακτική ενημερωτική ιστοσελίδα ALTERNET ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται να κατάφερε να στρέψει τα βλέμματα των ΜΜΕ μακριά από την έρευνα του FBI, της Βουλής και της Γερουσίας και του που είναι σε εξέλιξη σε σχέση με τους πιθανούς δεσμούς του με Ρώσους, γυρίζοντας τα προς ττα απλούστερα δράματα με τους πύραυλους στη Συρία, τη “Μητέρα όλων των Βομβών στο Αφγανιστάν” και της σκληρής ρητορικής κατά της Βόρειας Κορέας.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται την ανάλυση του  Josh Marshall υπό τον τίτλο, “Κρύβεται σε κοινή θέα“.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ακόμα και η «μητέρα όλων των βόμβων» δεν μπορεί να καταστρέψει το σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που έχουν μαζευτεί και τα οποία αφορούν τις σχέσεις του Αμερικανού Προέδρου με στοιχεία του Ρωσικού οργανωμένου εγκλήματος, όπως και δε μπορεί να είναι άσχετα με το ερώτημα αν αυτός και το επιτελείο του είχαν επαφές και συνέργειες με Ρώσους αξιωματούχους για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το δημοσίευμα έχει και σχετική παράγραφο που παραπέμπει στην Κύπρο, αναφέροντας ότι πολλά από τα χρήματα που εισέρευσαν στις ΗΠΑ από Ρωσικά κεφάλαια, τα οποία πέρασαν από την Κύπρο και μέσω μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, την Τράπεζα Κύπρου, της οποίας πρόεδρος ήταν ο Wilbur Ross, σημερινός Υπουργός Εμπορίου της Κυβέρνησης Τραμπ.

Το δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα ότι όταν η υποψηφιότητα του κ. Ross για τη θέση του Υπουργού εξεταζόταν από την Γερουσία (όπως προνοείται στο Αμερικανικό Σύνταγμα) και όταν εκείνος ερωτήθηκε σχετικά είπε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ του είχε απαγορεύσει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

Δεν είναι τυχαίο, αναφέρει το δημοσίευμα, ότι ο ηγέτης του Ιλινόις, Mike Quigley, μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών του Σώματος, ταξίδεψε πρόσφατα στην Κύπρο για να ερευνήσει, σύμφωνα με το Daily Beast.

“Το γεγονός ότι η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία και άλλες χώρες ενδιαφέρονται πραγματικά για την Κύπρο λόγω της στρατηγικής της θέσης… το γεγονός ότι οι Ρώσοι μεταφέρουν τα χρήματά τους εκεί για να αποφύγουν κυρώσεις και το γεγονός ότι οι βασικοί παίκτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας ήταν εκεί (στην Κύπρο) καθίστανται πραγματικά σημαντικά στοιχεία για την έρευνα σε σχέση με το θέμα της εμπλοκής Ρώσων στην εκστρατεία Τραμπ, αναφέρει σε συνένευξη του ο Quigley.

Η Κύπρος, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι επίσης το επίκεντρο ερευνών των Αμερικανικών αρχών, οι οποίες αφορούν τον πρώην διευθυντή της καμπάνιας της Trump, Paul Manafort, του οποίου οι περίεργες συναλλαγές σε ακίνητα στη Νέα Υόρκη ελκύουν την προσοχή, σύμφωνα και με τον ραδιοφωνικό σταθμό WNYC:

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy