Και να τι μπορεί να σου συμβεί, αν είσαι ρατσιστής κι αρχίσεις να παραληρείς στο Μετρό

Aράπη, αράπη, βρωμο-αράπη. Είσαι βρωμο-αράπης». Στον υπόγειο της Νέας Υόρκης ένας άντρας παραληρεί εναντίον μίας παρέας μαύρων νεαρών. Δεν σταματάει. Βρίζει και φωνάζει ότι θα μιλάει όπως θέλει, επειδή μπορεί.

Όμως, σ’ αυτό το περιστατικό οι συνεπιβάτες στο βαγόνι φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τη συμπεριφορά του. Πριν την εξευτελιστική κατάληξη αυτού του παραληρήματος ένας επιβάτης ζητά από τον εν εξάλλω ρατσιστή να επαναλάβει τη λέξη που τόση ώρα φώναζε ουρλιάζοντας. «Πες το ξανά», τον προτρέπει, ενώ ήδη μία γυναίκα -που τελικώς αποδεικνύεται ότι είναι η “μούσα” της ραπ μουσικής Princess Nokia- του έχει ρίξει κατάμουτρα ένα κύπελλο με σούπα. Ο άντρας δεν κάνει πίσω, όμως, η επόμενη στάση είναι κοντά.

Όταν ανοίγουν οι πόρτες, οι επιβάτες του βαγονιού πετούν έξω με τις κλωτσιές τον ρατσιστή. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μετά τη δημοσίευση του βίντεο δεν έγιναν συλλήψεις…

Σίγουρα δεν πρόκειται για μια ωραία εικόνα. Φαίνεται όμως ότι μετά από απανωτά ρατσιστικά κρούσματα σε ΜΜΜ, δρόμους, παραλίες και κάθε άλλο κεντρικό σημείο των ΗΠΑ -ειδικά, από την εκλογή του Τραμπ και μετά- ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.  

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy