ΚΕ: Ο Έιντε θα επιστρέψει στην Κύπρο

Στην εκτίμηση ότι ο Εσπεν Μαρθ Έιντε θα επιστρέψει στην Κύπρο μετά τις συναντήσεις του στην Άγκυρα, προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις και θετική ανταπόκριση από την Τουρκία, στο λογικό αίτημα της Ελλάδας να ξεκινήσει η συζήτηση στο κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων.

Υπάρχει εύλογη ανησυχία, είπε, ότι δεν θα είναι θετική εξέλιξη εάν μια νέα Γενεύη καταλήξει σε αδιέξοδο. Πρέπει να γίνει κατάλληλη προετοιμασία, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της πριν πραγματοποιηθεί νέα διάσκεψη στην Γενεύη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι το Προεδρικό ενημερώθηκε από τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών και το πρωθυπουργικό γραφείο για τις συναντήσεις Έιντε στην Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια για επίτευξη λύσης και μετέφερε το μήνυμα ότι ενδεχόμενη μετάβαση στη Γενεύη θα πρέπει να έχει θετικά αποτελέσματα και η Τουρκία να ανοίξει τα χαρτιά της.

Ο κ. Χριστοουλίδης ανέφερε επίσης ότι οι έλληνες αξιωματούχοι στήριξαν την πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη και τόνισαν την ανάγκη για προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy