Και πάλι απών από συζήτηση για Panama Papers ο Δικηγορικός Σύλλογος

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Πυρά κατά του Δικηγορικού Συλλόγου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου, λόγω της μη παρουσίας του για δεύτερη φορά στη συζήτηση των Panama Papers.

Ο κ. Ζαχαρίου υπέδειξε σήμερα, ότι η απουσία του Δικηγορικού Συλλόγου από τη συνεδρία δημιουργεί δύο εύλογα ερωτήματα:

Είτε ότι ο Σύλλογος δείχνει ασέβεια προς τη Βουλή, είτε υπάρχει πρόθεση συγκάλυψης κάποιων στοιχείων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών επεσήμανε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι ο επόπτης των δραστηριοτήτων των δικηγορικών γραφείων και υπενθύμισε ότι στα έγγραφα του Παναμά, περιλαμβάνεται Δικηγορικό Γραφείο, με έδρα την Κύπρο και ως εκ τούτου εποπτεύεται από τον δικηγορικό Σύλλογο.

Υπενθύμισε επίσης προς το Δικηγορικό Σύλλογο ότι υπάρχει δυνατότητα κλήτευσης κάποιου στη Βουλή.

Με επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών καλεί το Δικηγορικό Σύλλογο να απαντήσει, κατά πόσον η απουσία του από την εξέταση του θέματος συνιστά ασέβεια ή προσπάθεια κάλυψης φαινομένων ξεπλύματος και φοροδιαφυγής.

Η επιτροπή συνέχισε σήμερα τη συζήτηση και όπως ανέφερε και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, τον ερχόμενο Οκτώβριο οι κρατικές υπηρεσίες θα επανέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών για αξιολόγηση της δουλειάς τους.

Μέχρι τώρα από τα 3600 φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στους καταλόγους έχουν ταυτοποιηθεί τα 100. Για τα υπόλοιπα υπάρχει δυστοκία ταυτοποίησης, καθώς σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας υπάρχουν ταυτόσημα ονόματα χωρίς αριθμό ταυτότητας ή τηλεφώνου.

Κώστας Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy