Και τώρα ώρα για έργο…

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Οι εκλογές αποτελούν πλέον παρελθόν. Οσα πικρόχολα (ανυπόστατα ή και αληθή) ακούστηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής αντιπαράθεσης… περασμένα ξεχασμένα… Νερό κι αλάτι… Δίνουμε τα χέρια και προχωρούμε μπροστά για να υπηρετήσουμε όλον αυτό τον κόσμο που το προηγούμενο διάστημα ανέχτηκε τις κοκορομαχίες μας, άκουσε τα προγράμματα και τα επιχειρήματά μας, μας έκρινε και έκανε τις επιλογές του.

Κάπως έτσι σκέφτονται ή θα έπρεπε να σκέφτονται όλοι εκείνοι που διεκδίκησαν κάποιο αξίωμα στις τελευταίες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εδώ και δύο εβδομάδες έχουν καταλάβει τους δημαρχιακούς θώκους και τα έδρανα των συμβουλίων οι νέοι τοπικοί άρχοντες. Κάποιοι με εμπειρία από προηγούμενες θητείες και κάποιοι εντελώς άπειροι αλλά με όρεξη και ικανότητες (έτσι τουλάχιστον είχαν παρουσιαστεί προεκλογικά), για να υπηρετήσουν από το πόστο στο οποίο τους οδήγησαν οι πολίτες που τους ψήφισαν.

Στους δήμους της Λεμεσού έχουν ήδη γίνει οι πρώτες τυπικές συνεδριάσεις μέσα από τις οποίες έχουν εκλεγεί και οι αντιδήμαρχοι και έχουν καταρτιστεί οι διάφορες επιτροπές με τους προέδρους και τα μέλη τους. Εκείνο που αναμένει τώρα ο κόσμος, από τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, είναι να πιάσουν δουλειά…

Η Λεμεσός του κέντρου και των άλλων πέντε δημαρχούμενων περιοχών, είναι γενικά παραδεκτό ότι πέτυχε όλα τα προηγούμενα χρόνια ένα οικονομικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό θαύμα. Κι αυτό ως αποτέλεσμα όχι μόνο της θετικότητας που χαρακτηρίζει τους Λεμεσιανούς αλλά και της συνεργασίας και της συνεννόησής τους (παρά τις όποιες κομματικές ή άλλες διαφωνίες τους), όταν πρόκειται για το καλό της πόλης.

Αυτή την παράδοση και αυτή την τακτική καλούνται να συνεχίσουν και οι νέοι δημοτικοί άρχοντες και φαίνεται, μέσα από κάποιες πρώτες δηλώσεις και συμπεριφορές τους, ότι δεν θα μας απογοητεύσουν.

Ο κόσμος της Λεμεσού, με την κριτική ματιά του και το δυναμισμό που τον χαρακτηρίζει, δεν θα επιτρέψει πισωγυρίσματα ή στασιμότητες. Αντίθετα, απαιτεί και αναμένει ότι τα λόγια και οι δεσμεύσεις της προεκλογικής περιόδου θα αρχίσουν να μετατρέπονται σε έργα, ώστε η Λεμεσός να συνεχίσει την ανοδική της πορεία σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν την καθημερινότητα και της ποιότητα της ζωής της πόλης και των ανθρώπων που την κατοικούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy