Και τσαμπουκάς ο Χάρης;

«Παραδοξότητα», λοιπόν, στις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Κύπρο. Ετσι λέει ο Χάρης Γεωργιάδης για τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι υπάρχει υπερθέρμανση της οικονομίας και, ως εκ τούτου, θεωρεί ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα για να αναχαιτιστεί η ανάπτυξη. «Δεν συμφωνούμε και δεν θα το πράξουμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ισχύει η υπερθέρμανση για μια οικονομία που παρουσιάζει ανεργία της τάξης του 12%. Και βγάζει και… γλώσσα στην Κομισιόν. «Οχι μόνο δεν θα αναχαιτίσουμε την ανάπτυξη, αλλά θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε», είπε, σημειώνοντας ότι η Κύπρος δεν έχει κληθεί, ούτε προγραμματίζεται να λάβει μέτρα.

Σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση της Κομισιόν, η Κύπρος παραμένει υπερχρεωμένη και οι μακροοικονομικές ανισορροπίες που αντιμετωπίζει εξακολουθούν να υφίστανται, παρά τη βελτίωση της μακροοικονομικής κατάστασης.

Δεν λέω ότι έχει δίκαιο η Κομισιόν και άδικο ο Χάρης. Τον τσαμπουκά, ετεροχρονισμένα, σχολιάζω. Οταν έπρεπε να ορθώσει ανάστημα και να διαπραγματευθεί με παρρησία, σθένος, αποφασιστικότητα και πειστικότητα, δεν το έκανε. Και όχι μόνο δεν το έκανε, ειρωνευόταν και αυτούς τους λίγους που το έκαναν… Τον ομόλογό του της Ελλάδας, αν θυμάστε καλά… Η Τρόικα, στην Κύπρο, βρήκε μπροστά της οσφυοκάμπτες, παραδομένους και δουλικούς, τροϊκανικότερους των τροϊκανών! Ας λείπουν οι ετεροχρονισμένοι τσαμπουκάδες, λοιπόν.

Μ.Φρ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy