Κεφαλοκλείδωμα…

389

Πριν οκτώ μέρες είχαμε ακόμα ελπίδα ότι οι δύο ηγέτες θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων και θα έβγαιναν με ένα κοινό ανακοινωθέν για να πουν στον Γκουτέρες ναι κύριε, έχετε δίκαιο:

«Συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε. Με τα έξι κεφάλαια ανοικτά και έτοιμοι να κάτσουμε σε δυο παράλληλα τραπέζια για να συνεχίσουμε. Πέστε μας, παρακαλούμε, η Τουρκία είναι έτοιμη;».

Αλλά φευ. Αντί τούτου πάλι η Τουρκία παρουσιάζεται να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Με ένα κεφαλοκλείδωμα προσπαθεί να μας ρίξει κάτω και να βάλει σε εφαρμογή το Plan B. Κάτι για συνομοσπονδία, για δύο κράτη, φημολογείται ότι είπε ο κ. Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα…

Ο ακροδεξιός Μπαχτσελίν ζήτησε πρόωρες εκλογές και ο νεοσουλτάντος Ερντογάν πλειοδότησε.

«Όχι 26 Αυγούστου φίλε, του είπε. 24 Ιουνίου. Να μην προλάβει η Μεράλ…» Εδώ έπεσε λιγάκι έξω ο νεοσουλτάνος, αλλά σιγά το πράμα… Μέχρι τώρα όλα του βγαίνουν λάδι, θα φοβηθεί το κόμμα της Μεράλ; Το ΝΑΤΟ, για παράδειγμα, γονυπετής εκλιπαρεί για τη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ….

Νίκη

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.