Καίει τον Αλεξάνδρου ο Πέλοφ για τον φόνο της Ντανιέλας

Τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Αλεξάνδρου κατονόμασε ως τον άνθρωπο που βρισκόταν πίσω από τη διάρρηξη η οποία κατέληξε στο φόνο της Ντανιέλας Ρόσκα ο Πλάμεν Πέλοφ. Ο 32χρονος από τη Βουλγαρία ο οποίος εκτίει ήδη ποινή 13 χρόνων φυλάκισης για τη διάπραξη του φόνου, κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Παναγιώτη Αλεξάνδρου στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας κατηγορώντας τον ότι είχε ενορχηστρώσει τη διάρρηξη του διαμερίσματος του θύματος και άσκησε φοβερή πίεση μέχρι να διαπραχθεί η διάρρηξη. Ο Πέλοφ ζήτησε από το δικαστήριο να τιμωρηθεί και ο 27χρονος από τα Λειβάδια για το ρόλο του στο έγκλημα δηλώνοντας ότι είναι άδικο να πληρώσουν μόνο ο ίδιος και ο έτερος καταδικασθείς Ντάνιελ Σλάβτσεφ.

Ο μάρτυρας κατηγορίας ανέγνωσε στο δικαστήριο κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στην οποία περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο του κατηγορουμένου στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση της διάρρηξης του διαμερίσματος της 36χρονης. Όπως είπε, ο Αλεξάνδρου τού άσκησε συνεχή και μεγάλη πίεση για να διαρρήξει το διαμέρισμα της κοπέλας από τη Μολδαβία.  Σημείωσε συγκεκριμένα ότι  ο κατηγορούμενος τον ενημέρωσε ότι είχε δεσμό με την Ντανιέλα και τού είπε ότι η 36χρονη είχε κλέψει από το σπίτι των γονέων του χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 25 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την κατάθεση, ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον 32χρονο να διαρρήξει το διαμέρισμα και να κλέψει τα χρήματα και τα χρυσαφικά τάζοντάς του ότι θα μοίραζαν τα κλοπιμαία σε ίσα μερίδια. “Αν δεν επέμενε ο Αλεξάνδρου και δεν με πίεζε συνέχεια, δεν θα το έκανα” είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Στην αρχή δεν δεχόμουν αλλά με πίεζε πάρα πολύ και μου έλεγε ότι θα βγάλουμε πολλά λεφτά. Δέχθηκα λόγω της πίεσης και των χρημάτων που μου υποσχέθηκε”. Είπε επίσης στο δικαστήριο ότι όλα όσα αφορούσαν στη διάρρηξη γίνονταν κατόπιν διαταγών του Αλεξάνδρου ο οποίος υπέδειξε το διαμέρισμα της Ντανιέλας και φρόντισε να τοποθετηθεί συσκευή εντοπισμού GPS στο αυτοκίνητό της μέσω της οποίας ενημέρωνε τους δράστες για τις κινήσεις της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Πέλοφ, σε μια περίπτωση, ο κατηγορούμενους, κάλεσε τον ίδιο και τον Σλάβτσεφ, σε περίπτωση που αδυνατούσαν να μπουν στο διαμέρισμα, να αναμένουν την 36χρονη να εμφανιστεί, να τη κτυπήσουν, να τη δέσουν και να την ανεβάσουν στο διαμέρισμα για να κλέψουν τη λεία τους. Ο μάρτυρας είπε επίσης ότι ο κατηγορούμενος, προθυμοποιήθηκε να συμμετάσχει και ο ίδιος και να τους βοηθήσει.

“Αρνήθηκα να τη κτυπήσουμε αλλά με πίεζε να το κάνουμε με οποιοδήποτε τρόπο” κατέθεσε επίσης ο μάρτυρας. Περιέγραψε επιπρόσθετα λεπτομερώς τα γεγονότα της διάρρηξης και του φόνου. Όπως ανέφερε, δύο μέρες μετά το φόνο, ενημέρωσε με λεπτομέρεια των Αλεξάνδρου για τα γεγονότα και ο κατηγορούμενος, τού ζήτησε να μην πει οτιδήποτε, να φύγει από την Κύπρο και να μην του τηλεφωνήσει.

“Ξέρω ότι έκανα λάθος. Δεν ήθελα να πεθάνει η Ντανιέλα. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Νιώθω πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό μου επειδή άφησα τον Παναγιώτη να με επηρεάσει σε αυτό το λάθος με την πίεσή του. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχω τίποτε να κερδίσω αφού είμαι ήδη καταδικασμένος. Πρέπει όμως να τιμωρηθεί και αυτός που μας έβαλε να το κάνουμε” είπε καταλήγοντας ο 32χρονος. Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy