Κενά στο νόμο για την άδεια πατρότητας διαπιστώνει το ΑΚΕΛ

Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποστέλλει το ΑΚΕΛ, με την οποία ενημερώνει για την πρόθεση του να καταθέσει πρόταση νόμου για τροποποίηση του νόμου που αφορά την άδεια πατρότητας.

Όπως διαπιστώνει το κόμμα, υπάρχει ένα, όχι ασήμαντο, κενό στο νόμο για την Άδεια Πατρότητας που ψήφισε πριν μερικές εβδομάδες η Βουλή, αφού, όπως είναι σήμερα το λεκτικό, οι πατέρες που δεν έχουν τελέσει γάμο ή συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τη μητέρα του παιδιού τους, δεν θα δικαιούνται την άδεια πατρότητας.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι η πατρότητα δεν μπορεί να είναι ταυτισμένη ή συνδεδεμένη με οποιαδήποτε μορφή γάμου και για το λόγο αυτό έχει ήδη καταθέσει αίτημα για την ετοιμασία σχετικής Πρότασης Νόμου μέσω της οποίας θα αίρεται η αδικία για τους πατέρες που απέκτησαν παιδί εκτός γάμου.

Επιπλέον, πρόθεση του ΑΚΕΛ είναι να υπάρξει αναδρομική ισχύ στη συγκεκριμένη νομοθεσία, από την πρώτη μέρα εφαρμογής της κύριας νομοθεσίας.

Το κόμμα καλεί την Υπουργό να δώσει οδηγίες όπως γίνονται αποδεχτές οι αιτήσεις πατέρων που απέκτησαν παιδί χωρίς να έχουν τελέσει γάμο ή να έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μέχρι την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy