Καινούρια αρχή για την Ελλάδα

Ως την αρχή μιας νέας διαδικασίας, περιγράφουν κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδος.

Ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι τόσο το θέμα της κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδος όσο και το τι θα ακολουθήσει μετά τις 30 Ιουνίου αποτελούν «αχαρτογράφητα» ζητήματα.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Πιέρ Μοσκοβισί εισηγήθηκαν ότι ο ελληνικός κατάλογος «είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να είναι μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι τρεις θεσμοί γίνεται αναφορά στην λέξη Μνημόνιο, οι κύκλοι του ελληνικού υπουργείου επιβεβαίωσαν ότι στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη εμφανίσθηκε η λέξη Memorandum (Μνημόνιο), ωστόσο ξεκαθάρισαν πως στα κείμενα που υπογράφει η κυβέρνηση, η λέξη Μνημόνιο δεν υπάρχει.

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισαν κρίσιμο νομικό σταθμό τον Απρίλιο, αλλά και το τέλος του Ιουνίου, οπότε λήγει το τετράμηνο μορατόριουμ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy